BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

‘Route Europa’: lancering educatief verkiezingsspel voor 16-18 jarigen

‘Route Europa’: lancering educatief verkiezingsspel voor 16-18 jarigen

GENT – Op donderdag 11 januari werd het ‘Route Europa’-verkiezingsspel gelanceerd op de IVG-school in Gent. Het spel laat leerlingen uit de derde graad kennismaken met Europa en de belangrijkste Europese thema’s.

Met de Europese verkiezingen aan de horizon wil Europa Direct Oost-Vlaanderen hen warm maken voor de Europese verkiezingen op 9 juni, want ook 16-jarigen mogen gaan stemmen.

Het initiatief maakt jongeren uit de derde graad van het middelbaar onderwijs op een speelse wijze vertrouwd met de cruciale Europese beleidsthema’s, de werking van de Europese instellingen en de betekenis van de Europese verkiezingen.

IVG School

Het startschot van ‘Route Europa’ vond op donderdagmorgen 11 januari plaats op de IVG-school in Gent. De leerlingen maakten als eerste kennis met dit innovatieve verkiezingsspel. Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking, sloot de inspirerende ochtend gevuld met leerzame ervaringen af. “Met ‘Route Europa’ krijgen de jongeren spelenderwijs de nodige informatie om hun stemrecht op een slimme en nuchtere manier te gebruiken bij de komende Europese verkiezingen. Kortom, een fijne manier om hen op jongere leeftijd al te engageren voor de belangrijke verkiezingsthema’s.” aldus Riet Gillis, bevoegd voor Europese Samenwerking.

Europa Direct

Europa Direct Oost-Vlaanderen biedt alle secundaire scholen in de provincie de kans om ‘Route Europa’ kosteloos te downloaden en/of te ontlenen via hun platform.

Het initiatief betrekt jongeren op een interactieve en boeiende manier bij de essentiële aspecten van de Europese politiek en moedigt hen aan om actief deel te nemen aan het democratische proces.

Route Europa kwam tot stand in samenwerking met het Belgische Europa Direct netwerk, Europahuis Ryckevelde, het Verbindingsbureau van het Europees Parlement in België en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België.

Meer info: Route Europa

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws