BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Subsidiethema Oogst-Vlaanderen wordt verlengd in 2024

Subsidiethema Oogst-Vlaanderen wordt verlengd in 2024

GENT – De Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt vzw’s, feitelijke verenigingen, coöperatieve vennootschappen en lokale besturen, die een vernieuwend idee of een nieuw product, proces of dienst hebben, dat de land- en tuinbouw kan versterken of optimaliseren. In 2023 was het thema Oogst-Vlaanderen. Dat thema wordt ook verlengd voor subsidieaanvragen in 2024.

De Provincie kende in 2023 in totaal 77.692 EUR subsidies toe aan vier innovatieve projecten in de land- en tuinbouw.

“Twee projecten willen leerlingen van het derde en vierde leerjaar basisonderwijs dichter bij de land- en tuinbouw brengen. Zo wil EROV hen bewust maken van de smaak van streek- en hoeveproducten en de korte ketenprincipes. BOS+ wil de verbondenheid tussen natuur, landschap en landbouw aantonen. De andere twee projecten willen de korte keten versterken. De Wassende Maan wil een performant online bestel- en leveringssysteem voor lokale producten uitbouwen en Ferm wil hoeveslagerijen verduurzamen” zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

Oogst-Vlaanderen blijft thema voor 2024

In juni 2022 lanceerde de Provincie Oost-Vlaanderen het voedselplan Oogst-Vlaanderen. Met Oogst-Vlaanderen wil de Provincie lokale en duurzame voedselstrategieën en -systemen stimuleren. Daarnaast wil ze inzetten op een leefbare en duurzame land- en tuinbouw met ruimte voor lokale productie en consumptie van voedsel, en ook sierteelt. Het voedselplan is een dynamisch plan en bundelt de voedselambities en -acties van de Provincie Oost-Vlaanderen.

In 2024 is Oogst-Vlaanderen opnieuw het thema voor subsidieaanvragen binnen het reglement innovatieve projecten in de land- en tuinbouw. Naast feitelijke verenigingen, vzw’s en coöperatieve vennootschappen kunnen ook lokale besturen een beroep doen op deze subsidie.

Subsidieaanvragen moeten minstens een maand voor de aanvang van het project worden ingediend. De projectsubsidie bedraagt minstens 2 500 en maximaal 24 750 EUR. De maximale looptijd van een project is 18 maanden.

De voorwaarden, procedure en aanvraagformulier vind je terug op oost-vlaanderen.be/subsidie-innovatieve-projecten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving