BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Tot morgenmiddag nog steeds kans op gladde wegen

Er worden opnieuw buien met winterse neerslag verwacht. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) raadt weggebruikers daarom aan om tot morgenmiddag uiterst voorzichtig te zijn als ze het fietspad of de baan op gaan.

Het KMI voorspelt ook voor deze nacht nog plaatselijke winterse neerslag in Vlaanderen. Vooral in West- en Oost-Vlaanderen, maar ook andere provincies blijven hier mogelijk niet van gespaard. Ook de wegdektemperaturen duiken weer onder het nulpunt. Bovendien kan het smeltwater van de afgelopen buien aanvriezen.

De strooidiensten volgen de toestand van de wegen en fietspaden vanavond en vannacht nauwgezet op. Waar nodig rijden de strooiwagens uit. Aan weggebruikers wordt gevraagd om goed op te letten wanneer ze de weg op gaan. Matig daarbij de snelheid en houd afstand.

AWV roept ook opnieuw op om lokale (winterse) buien te melden via de KMI-app. Deze informatie helpt onze winterdienst om nog preciezer de risico’s op gladheid in te schatten en actie te ondernemen.

AWV raadt iedereen aan die morgen de baan op moet om de website van het Verkeerscentrum te controleren voor de laatste toestand van wegen en fietspaden.

De strooidiensten van Het Agentschap Wegen en Verkeer waren tijdens de afgelopen dagen zeer actief. Tijdens de voorbije dagen werd meer gestrooid dan de rest van dit winterseizoen samen. Er werd sinds zondagavond 10.350 ton aan zout en pekel gebruikt om de wegen en fietspaden zo sneeuw – en ijsvrij als mogelijk te houden. In totaal gebruikte AWV sinds de start van de winterdienst in oktober vorig jaar 17.800 ton aan smeltmiddelen. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen