BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

TUI Belgium op zoek naar 360 nieuwe medewerkers

Tui

OOSTENDE/ZAVENTEM – TUI Belgium, de grootste reisorganisatie van het land, is op zoek naar 360 nieuwe collega’s op verschillende departementen: stewards(essen) voor de luchtvaartmaatschappij, studenten voor de pilotenacademie en reisagenten. Wie wordt geselecteerd krijgt een unieke opleiding die specifiek is toegespitst op de toeristische sector, waaronder taalcursussen.

Luchtvaartmaatschappij TUI fly

Luchtvaartmaatschappij TUI fly werft regelmatig nieuwe collega’s aan zodat het vluchtprogramma succesvol kan worden uitgevoerd. Dat is ook dit jaar het geval, want het bedrijf is op zoek naar 318 nieuwe medewerkers, waaronder 246 stewardessen die voornamelijk vanuit Zaventem zullen vliegen. Net als in het verleden rekruteert de maatschappij ook studenten. Er zijn voor hen dit jaar 72 vacatures.

Passagiers verwelkomen, hen met de glimlach bedienen en een paar uur later landen op een zonnige bestemming: een job als steward(es) blijft voor velen een droom, zowel voor jonge schoolverlaters als voor meer ervaren mensen op zoek naar een volledig andere werkomgeving.

Eigen opleidingstraject

“TUI fly biedt de geselecteerde kandidaten een theoretische en praktische opleiding van 6 tot 8 weken aan en ze worden vanaf de eerste dag betaald.”, vertelt Piet Demeyere, Head of External Communication TUI Belgium, “Vanwege het seizoensgebonden karakter van veel bestemmingen biedt TUI fly een contract van minimaal 7 maanden voor een gegarandeerde periode van 3 jaar. Succesvolle kandidaten moeten vloeiend Engels spreken, de taal van de luchtvaart, en ten minste één van de landstalen. TUI fly heeft trouwens een project ontwikkeld waarbij de cabin crew members hun taalvaardigheden verder kunnen perfectioneren, onder andere door een intensieve, op luchtvaartcommunicatie gerichte cursus.”

Meer informatie over de vacatures van TUI fly vindt u hier.

De TUI pilotenacademie

De pilotenacademie die TUI in 2017 lanceerde, is uniek in België en biedt meer jongeren de kans om hun droom, piloot te worden, waar te maken. “Dit jaar rekruteert de Belgische luchtvaartmaatschappij 15 studenten voor het opleidingsprogramma waarmee ze na 19 maanden First Officer (copiloot) kunnen worden.”, gaat Piet Demeyere, Head of External Communication TUI Belgium verder, “De kost van deze opleiding is aantrekkelijk, tot 50% minder dan bij andere vliegscholen, omdat TUI alles zelf organiseert. TUI heeft hiervoor zelf de IT-infrastructuur, het lesmateriaal, de trainingsapparatuur en de cursuslokalen opgezet. Zowel de theoretische als de praktische cursussen worden gegeven door TUI-instructeurs, zelf ook actieve piloten, die een opleiding tot lesgever hebben gevolgd. De kandidaten moeten vloeiend Engels spreken, de taal die voor alle cursussen wordt gehanteerd. Dit jaar start deze cursus in de maand september.”, aldus de woordvoerder van TUI.

Opendeurdag

Op 7 februari en 23 maart wordt er een opendeurdag georganiseerd in de kantoren van de luchtvaartmaatschappij in Zaventem. Geïnteresseerden krijgen er alle praktische informatie en kunnen er ook praten met instructeurs en met de studenten die al in opleiding zijn.

Meer informatie over de pilotenacademie vindt u hier.

Inschrijvingen voor 7 februari via https://careers.tuigroup.com/benelux/job/122507_en/

Inschrijvingen voor 23 maart via https://careers.tuigroup.com/benelux/job/122509_en/

De TUI reiskantoren

Eveneens is TUI op zoekt naar 27 reisagenten voor haar netwerk van 103 reisbureaus in België, waaronder diverse locaties in Vlaanderen en Brussel. Klantgerichtheid, flexibiliteit en gastvrijheid zijn voor deze functie de belangrijkste kwaliteiten. Kandidaten moeten minstens een diploma secundair onderwijs kunnen voorleggen. TUI staat in voor de opleiding van de nieuwe collega’s-reisagenten die worden aangenomen op basis van een contract voor onbepaalde duur.

Meer informatie over deze vacature vindt u hier onder de rubriek ‘retail’.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws