BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Volgende fase van vernieuwing Avelgemstraat en Doorniksesteenweg (N353) start op 12 februari

Volgende fase van vernieuwing Avelgemstraat en Doorniksesteenweg (N353) start op 12 februari

AVELGEM/SPIERE-HELKIJN – Op maandag 12 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de volgende fase van de werken op de Avelgemstraat (N353) in Spiere-Helkijn en Doorniksesteenweg (N353) in Avelgem. Met deze werken zorgt Wegen en Verkeer voor een grondige vernieuwing van de fietspaden en rijweg. Fase 2 werd in november 2023 afgerond en nu kunnen de werken van fase 3 starten. Volgens de huidige planning zijn de werken eind mei achter de rug. Tijdens de werken volgen fietsers een omleiding.

In fase 3 vernieuwt de aannemer de fietspaden en rijweg tussen de Molenstraat en Raaptorfstraat in twee deelfases: fase 3A en 3B. Zo blijft de hinder voor de omgeving beperkt. In fase 3A werkt de aannemer op de Doorniksesteenweg van Avelgem naar Outrijve, van 12 februari tot 29 maart. In fase 3B is de omgekeerde rijrichting aan de beurt. Hier werkt de aannemer van 8 april tot 29 mei. Tijdens de eerste week van de paasvakantie werkt de aannemer niet vanwege het bouwverlof.

Tijdelijke verkeerslichten aan de Etienne Balcaenstraat

De verkeerslichten aan het kruispunt met de Etienne Balcaenstraat worden tijdens de werken uitgeschakeld. In de plaats daarvan plaatst de aannemer tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de werfzone. Zo rijdt het verkeer in beide richtingen beurtelings voorbij de werfzone. Om het verkeer op de Doorniksesteenweg vlot te laten verlopen, worden tijdens de werken de kruispunten met de Molenstraat, Okkerdries en Raaptorfstraat afgesloten.

Omleiding voor fietsers

Ook voor fietsers is er hinder tijdens de werken. Zo is tijdens beide fases de werfzone niet toegankelijk voor fietsers. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via het Guldenspoorpad, het jaagpad langs de Schelde en de Moerbeekstraat.

Meer weten?

Op wegenenverkeer.be/avelgem of /spiere-helkijn vindt u meer informatie terug over de fasering en de hinder tijdens de werken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
31 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken