BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Wateroverlast Oost-Vlaanderen: fase opgeheven

GENT – Het afgelopen weekend viel er beperkte neerslag, deze week wordt het overwegend droog. De peilen op de waterlopen en de situatie op het terrein zijn genormaliseerd. De provinciale fase van het rampenplan wordt dus beëindigd.

:“Ik wil de brandweerdiensten, de Civiele Bescherming en de technische diensten van de lokale besturen op het terrein van harte bedanken voor hun inzet. Hetzelfde geldt voor de waterloopbeheerders, de veiligheidsdiensten en de lokale besturen, die deze noodsituatie samen met de gouverneur hebben gecoördineerd. Ook een woord van appreciatie voor de waterloopbeheerders in Nederland, Frankrijk en Wallonië voor de goede grensoverschrijdende samenwerking. Elke centimeter telt, elke inspanning telt. Goede moed aan de burgers die getroffen werden door wateroverlast “ aldus Carina Van Cauter, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws