BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Wateroverlast Oost-Vlaanderen: update

Wateroverlast Oost-Vlaanderen update

GENT – Gouverneur Carina Van Cauter geeft mee dat de volledige provincie met wateroverlast kampt, het zwaartepunt daarvan situeert zich in het zuiden en het midden van Oost-Vlaanderen.

Momenteel hebben Aalst, Denderleeuw, Ninove, Deinze, Sint-Martens-Latem, Gent, Zulte, Kruisem, Zwalm, Brakel, Oudenaarde, Maarkedal, Geraardsbergen, Erpe-Mere, Lebbeke, Horebeke, Herzele en Haaltert het meest onder de wateroverlast te lijden.

Waterlopen

Op de bevaarbare waterlopen (Dender, Leie) worden de pieken in de loop van morgenvoormiddag en morgenmiddag verwacht. Waterloopbeheerders nemen alle maatregelen om een maximale afvoer van het water richting de zee te realiseren.

Hulpverlening

Veel woningen zijn geïmpacteerd maar de hulpverleningszones doen al het nodige – met onder meer pompen en zandzakjes – om de impact te beperken.

Op basis van de verwachte overstromingskaarten worden burgers geïnformeerd in samenwerking met lokale besturen en politie. De Civiele Bescherming ondersteunt de operaties van de hulpverleningszones.

Continu overleg

Er is continue overleg tussen disciplines en de lokale besturen om de situatie nauwgezet op te volgen.
Morgenvroeg om 09u00 komt het provinciaal coördinatiecomité opnieuw samen om te overleggen.

Momenteel worden er geen grootschalige evacuaties verwacht. Dit wordt morgenochtend opnieuw geëvalueerd.

Dodelijk slachtoffer

In het Meetjesland (Lembeke) valt een dodelijk slachtoffer te betreuren (vrouw, 59 jaar). Het slachtoffer belandde onder een hekken dat door de wind omver gevallen is.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws