BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen en fietspaden door winterse neerslag

Vanmorgen en gedurende de dag is het oppassen geblazen voor gladde wegen en fietspaden in Vlaanderen. De wegdektemperaturen zijn negatief over het hele gebied, terwijl er gelijktijdig winterse neerslag wordt verwacht die langzaam onze regio nadert. De winterse neerslag kan aanhouden tot de avondspits.

De voorspelling geeft aan dat de neerslag voornamelijk ten zuidoosten van de lijn Poperinge-Diest zal plaatsvinden, maar ook in de noordelijke delen van Vlaanderen bestaat de kans op sneeuwval. Hoewel de wegen en fietspaden preventief zijn gestrooid gedurende de nacht – wat resulteerde in een verbruik van 850 ton smeltmiddel – is er een mogelijkheid dat de strooidiensten opnieuw moeten uitrukken om de sneeuw te verwijderen. Het preventief gestrooide zout helpt voorkomen dat de sneeuw aan de weg hecht en maakt het verwijderen ervan iets eenvoudiger.

Wegen en Verkeer roept alvast op tot bijzondere voorzichtigheid wanneer men de weg op gaat, vooral tijdens of kort na sneeuwval. Het is belangrijk voldoende afstand te houden en de snelheid te matigen. Daarnaast wordt geadviseerd om op de hoogte te blijven van de actuele verkeerssituatie via de website van het Vlaams Verkeerscentrum en lokale winterse buien te melden via de KMI-app.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen