BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op ijzel

Zondagochtend is in Vlaanderen kans op gladheid. In Oost- en West-Vlaanderen is er bovendien kans op neerslag die meteen kan aanvriezen. Met temperaturen onder het vriespunt, kan het spekglad worden, zeker daar waar het regent. Het gestrooide zout spoelt immers meteen weg wanneer de intensiteit van de regen hoog is. Agentschap Wegen en Verkeer vraagt iedereen die vanochtend tijdens een (winterse) bui rijdt of fietst om zeer voorzichtig te zijn.

De winterdienst volgt de toestand op de wegen en fietspad nauwgezet op en de strooiwagens rijden uit waar nodig. Bij ijzel is het niet evident de wegen en fietspaden snel weer veilig te krijgen; tijdens een regenbui heeft het geen zin om zout te strooien. Vandaar het advies aan bestuurders om zeer voorzichtig te zijn. 

De wegdektemperaturen klimmen in de loop van de ochtend stilaan tot boven het vriespunt, waarmee het risico op gladheid verdwijnt. Afgelopen winterseizoen werd 21.600 ton strooimiddel verbruikt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Ongevallen
Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

TORHOUT – Westtoer, provincie West-Vlaanderen en de stad Torhout introduceren de nieuwe Stadswandelroute Torhout. De route van 3,6 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels