BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Werken aan fietspaden langs Meenseweg en Grote Ieperbaan (N8) starten op 10 januari

Werken aan fietspaden langs Meenseweg en Grote Ieperbaan (N8) starten op 10 januari

IEPER/ZONNEBEKE/WERVIK – Op 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de fietspaden langs de Meenseweg en Grote Ieperbaan in Ieper, Zonnebeke en Wervik. In beide richtingen worden de fietspaden over een afstand van zo’n 11 kilometer vernieuwd. Om de hinder te beperken worden de werken in 4 fases uitgevoerd. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind 2024.

De betonnen fietspaden op de Meenseweg en Grote Ieperbaan zijn op verschillende plaatsen versleten of verzakt. Daarom worden de fietspaden vernieuwd, over een afstand van zo’n 11 kilometer, tussen de Zuiderring (N37) in Ieper en de Kapellestraat in Wervik. De fietspaden worden in asfalt aangelegd en worden 2 meter breed.

“Verkeersveiligheid is een prioriteit voor onze stad. We zijn dan ook bijzonder tevreden dat Vlaanderen de fietspaden langs de Meenseweg aanpakt. Zowel voor woon-werk/schoolverkeer als in de vrije tijd maken heel wat Ieperlingen en inwoners van omliggende gemeenten gebruik van dit traject. De vernieuwde én bredere fietspaden zullen het comfort en de veiligheid een pak verhogen ” aldus Emmily Talpe, burgemeester van Ieper.

Werken vanaf 10 januari

Op woensdag 10 januari starten de werken in fase 1, aan de noordelijke zijde van de Meenseweg en Menenstraat. Die fase duurt – als alles vlot verloopt – tot eind maart.

Werken in vier fases

Om de hinder te beperken, worden de vernieuwingen in vier afzonderlijke fases uitgevoerd.

In fase 1 wordt er gewerkt tussen de Zuiderring in Ieper en de Wervikstraat (N303) in Zonnebeke, aan de noordelijke zijde van de weg. In fase 2 is het zuidelijk fietspad aan de beurt. In fase 3 werkt de aannemer tussen de Wervikstraat en de Kapellestraat in Wervik, aan het noordelijk fietspad en in fase 4 werkt hij aan het zuidelijk fietspad.

De fietspaden in de bebouwde kom van Geluveld, in Zonnebeke, worden niet vernieuwd. Die fietspaden werden recent aangelegd en zijn nog in goede staat.

Omleiding voor verkeer richting Ieper

Vanaf 10 januari zal er ook hinder zijn voor het verkeer. Zo volgt gemotoriseerd verkeer vanaf Geluwe, richting Ieper, een omleiding via de N58 en de A19 tot aan de afrit Ieper-Centrum (nr. 4 op A9), de Briekestraat (N37) en de Zuiderring. Gemotoriseerd verkeer in de andere richting, richting Menen, ondervindt geen hinder en kan voorbij de werfzone rijden.

Fietsen blijft altijd mogelijk in beide richtingen, tussen Ieper en Geluwe. Afhankelijk van waar er gewerkt wordt, verplaatsen fietsers zich tijdelijk op het fietspad in de andere rijrichting.

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/ieper.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws