BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Zes bewoners preventief naar ziekenhuis na hevige brand in kangoeroewoning op oudejaar

DIKSMUIDE – Op oudejaarsavond, even voor 18.00 uur, werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in de Stuivekenskerkestraat in Pervijze, een deelgemeente van Diksmuide. Voor de bewoners van een hoeve eindigde zo oudejaarsavond in mineur gezien een hevige brand hun woning verwoeste. Zes mensen werden uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Het waren de bewoners zelf die de brand opmerkten. De ernst van de situatie werd meteen duidelijk bij de aankomst van de brandweer, aangezien de vlammen onmiddellijk zichtbaar waren en zich snel verspreidden.

Foto’s FVL

Verschillende brandweerkorpsen werden opgeroepen om de vlammenzee te bestrijden. Hoewel het geen eenvoudige opgave was, slaagden de hulpdiensten er uiteindelijk in om de situatie relatief snel onder controle te krijgen. De veroorzaakte schade door de brand in de kangoeroewoning is echter aanzienlijk. Een deel van het dak ging volledig in vlammen op, en één woongedeelte van de kangoeroewoning liep danig zware schade op waardoor het volledig verloren is gegaan. Dankzij het doortastende optreden van de brandweer kon worden vermeden dat ook de andere twee wooneenheden volledig in vlammen opgingen.

Uitslaande brand bij aankomst

Kristof Louagie, woordvoerder van Brandweer Westhoek, verklaarde: “Bij aankomst stond het dak in lichterlaaie. Het getroffen gebouw was oorspronkelijk een boerderij die was omgebouwd tot kangoeroewoningen voor drie gezinnen.”

“Twee van de drie wooneenheden zijn door de brand getroffen. De zes bewoners van de woningen zijn preventief overgebracht naar het AZ West ziekenhuis in Veurne. Naast de standaard uitruk voor brand werden een extra autopomp, tankwagen en officier opgeroepen,” aldus Louagie.

De nablussingswerken duurden de hele nacht. De politie voert een onderzoek uit naar de oorzaak, waarbij een branddeskundige ter plaatse is.

Klaar voor oudejaarsavond

Ook burgemeester Lies Laridon kwam ter plaatse om de bewoners een hart onder de riem te steken. “Van de drie woningen zijn er twee bewoond,” legt de burgemeester uit, “In de ene kangoeroewoning woont een ouder koppel, en in de andere woont hun dochter samen met haar man en twee kinderen. Ze zouden samen oudejaarsavond vieren. Alle zes werden ze preventief naar het ziekenhuis van Veurne gebracht. Hoewel niemand gewond raakte, ademden ze mogelijk te veel rook in. Ze ondergingen een medische check-up. Vanuit de stad boden we hen onderdak aan, omdat het duidelijk is dat ze niet kunnen terugkeren. Voorlopig hebben ze echter onderdak gevonden bij buren of familie. Het is altijd beter om zo’n gebeurtenis in een vertrouwde omgeving te verwerken. Het is verschrikkelijk voor die mensen dat hun oudejaarsavond zo moest verlopen.”, aldus de burgemeester.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 januari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te

Brandweer ruimt mazoutspoor in Pervijze

Brandweer ruimt oliespoor in Pervijze

DIKSMUIDE/PERVIJZE – Vanochtend werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor het opruimen van een olie- of mazoutspoor in het centrum van Pervijze, langs de N35. Het spoor