BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport, Video Reportage

Net geen 4500 wielertoeristen aan de start van KBK Cyclo, wel ludieke actie tegen vertrek start van KBK uit Kuurne

Ludiek protest tegen verhuis start KBK

KUURNE – Vanochtend verschenen bijna 4500 wielertoeristen aan het vertrekpunt voor de 12e editie van KBK Cyclo, met start en aankomst bij zaal Kubox in Kuurne. Ook dit jaar kwamen niet alleen mensen uit de ruime regio naar Kuurne afgezakt om zich als ware Flandriens te tonen, maar ook van ver daarbuiten.

“Aan sfeer en gezelligheid zal het hier zeker niet ontbreken,” licht Bram Deloof van KBK Cyclo toe. “Starten was mogelijk vanaf 7.30 tot 11 uur, met keuze uit diverse afstanden. De langste route van 130 kilometer volgt grotendeels het parcours van de profs, met zelfs een passage door het prachtige Pays des Collines. Veiligheid blijft dit jaar ook een van onze prioriteiten. Daarom werden zes mobiele teams ingezet, aangevuld met acht motoren om de veiligheid en het comfort van de deelnemers te waarborgen. Daarnaast werden seingevers ingezet op gevaarlijke kruispunten.”

Niet enkel deelnemers uit eigen land

Vanochtend stonden niet alleen wielertoeristen uit eigen land aan de start, maar ook deelnemers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Italië. Dit duidt erop dat KBK Cyclo internationaal aan belang wint. Misschien speelt het karakter van onze Vlaamse kasseien daar wel een rol!

Bekende bitterballen opnieuw van de partij

Naast een DJ aan de start was er vanaf deze editie ook muzikale omlijsting door een DJ bij de hoofdbevoorrading in Zwevegem. Ook de bekende bitterballen waren dit jaar weer van de partij. Opvallende problemen werden niet gemeld. Na hun inspanning konden alle deelnemers terecht voor een hapje en een drankje in zaal Kubox, terwijl ze hun fiets veilig konden achterlaten in de beveiligde fietsenstalling die door de organisatie was voorzien.

Ludiek protest

Tijdens KBK Cyclo voerde Peter De Winter uit Kuurne vanochtend ook ludiek actie. Hij ontvouwde daarbij een spandoek om zijn ongenoegen te uiten over de verplaatsing van de start van Kuurne-Brussel-Kuurne naar de Guldensporenstad Kortrijk. De ludieke actie verliep vreedzaam, waardoor de wielertoeristen zelf geen noemenswaardige problemen ondervonden.

Bekijk ook ons fotoverslag – Foto’s Samson

KBK Cyclo 2024
« van 4 »
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport, Video Reportage