BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Aidan Lanciers is laureaat van de Junior Journalist wedstrijd te Kuurne

Junior Journalist

KUURNE- Aidan Lanciers (11), leerling van VBS Sint-Pieter, heeft de Junior Journalist wedstrijd in Kuurne gewonnen, georganiseerd door de lokale afdeling van het Davidsfonds. Dit jaar was het verplichte thema ‘Oost-West, thuis Best’, waaromheen de deelnemers hun verhaal moesten opbouwen.

Aidan die in zijn vrije tijd baseball speelt bij Soft – en baseballclub The Frontliners in Poperinge, liet zijn creativiteit de vrije loop en bedacht een verhaal waarin twee kinderen van huis weglopen. Bij het lezen van het verhaal doet het enigszins denken aan het sprookje van Hans en Grietje, maar Aidans versie bevat ook verschillende magische elementen

Junior Journalist
Op de foto de drie laureaten

“Zelf ben ik een fanatieke lezer, vooral van stripverhalen. Suske en Wiske zijn mijn favorieten,” vertelt Aidan. “Hoewel ik niet zo graag schrijf, heb ik toch mijn best gedaan – en duidelijk met succes – om deel te nemen aan deze wedstrijd. Ik wil echter geen journalist worden, al weet je natuurlijk nooit (lacht).” Volgend jaar wil Aidan de STEM-richting volgen aan Spes Nostra in Kuurne. Dankzij zijn overwinning neemt Aidan automatisch deel aan de provinciale editie van de wedstrijd. Hij is echter onzeker over zijn kansen in de volgende fase van deze competitie.

De tweede plaats ging naar Camille Beyens, terwijl Aydan Blondeel op een verdienstelijke derde plaats eindigde. Alle laureaten ontvingen een mooi prijzenpakket als erkenning voor hun prestaties.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving