BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Video Reportage

Bellewaerde Park Ieper opent nieuwe themazone met wereldprimeur in 2024

IEPER – Vanaf 30 maart kunnen bezoekers in Bellewaerde Park de gloednieuwe zone “Mundo Amazonia” ontdekken. Hier wachten drie nieuwe attracties, waaronder een wereldprimeur met de unieke waterattractie “Amazonia”. Bovendien omvat de zone een nieuw horecapunt, een souvenirwinkel en sanitaire voorzieningen. Dit alles wordt omgeven door een nieuw aangelegd natuurlijk paradijs. De ontwikkeling en bouw van deze splinternieuwe zone vertegenwoordigen een investering van in totaal 21 miljoen euro. Deze investering past binnen de langetermijnvisie van het themapark om constant vernieuwend te zijn, zowel om trouwe bezoekers en families te verrassen met unieke ervaringen als om nieuwe bezoekers aan te trekken.

Waterattractie Amazonia, een wereldprimeur voor de ganse familie!

Wie houdt van waterattracties moet zeker Amazonia komen uitproberen in het Bellewaerdepark. Het avontuur start reeds in de wachtlijn tussen de exotische natuurpracht. Het instapstation van de attractie bevindt zich in een verlaten mijngebouw, waar men lang geleden smaragden ontgon. Bezoekers stappen er in een boot voor 8 personen. Het avontuur start via een schuine lift die je naar een hoogte van 18 m brengt. De boot glijdt in een kolkende waterglijbaan naar beneden en splasht in een eerste waterbassin. Vervolgens bereik je via een draaiende verticale lift opnieuw een hoogte van maar liefst 19 m, waarna je in gigantische halfpipe terechtkomt! De spectaculaire tocht eindigt met een onverwachte vrije val in de mijnschacht. Dit type attractie is uniek in de wereld en vind je enkel terug in Bellewaerde Park!

Twee mini-attracties voor maximaal plezier! Voor wie het wat rustiger aan wil doen, is er Rio Do Cacao, oftewel de mini-boomstammetjes. Deze attractie biedt kinderen de kans om de eerste sensatie van een waterattractie te ervaren, met een zachte splash als verrassing.

Ook de River Splash is opgenomen in de nieuwe zone. De attractie kreeg een grondige upgrade en werd omgedoopt tot Rio Do Cafe.

Voor de kleine avonturiers is er naast de mini-boomstammetjes nog meer opwinding te vinden in de Brazilian Buggies. Deze kidscoaster belooft een eerste rollercoasterervaring op maat voor de allerkleinsten en is een subtiele knipoog naar de Keverbaan van vroeger.

Onvergetelijke herinneringen en smaken

Een bezoek aan Bellewaerde Park is onvergetelijk, en met het ideale souvenir geniet je nog lang na van je dag vol plezier. In de nieuwe souvenirshop “Samba Souvenirs” vind je de leukste geschenken voor jong en oud, waaronder smaragden en andere edelstenen.

De “Tropical Takeaway” helpt je honger te stillen. Dit volledig nieuwe horecapunt heeft een prachtig terras waar je de exotische sfeer proeft met overheerlijke empanadas, knapperige nacho’s en verrukkelijke taco’s. Een compleet nieuw aanbod in het voedingsassortiment van Bellewaerde Park.

Een exotisch natuurparadijs In Mundo Amazonia genieten bezoekers van een Zuid-Amerikaanse en Braziliaanse sfeer, omgeven door prachtige bomen en exotische struiken en planten. Maar liefst 80 grote inheemse bomen met een hoogte van 10 à 18 m zijn aangeplant, evenals 70 exotische en meerstammige bomen met een hoogte van 5 à 10 m, 30 meerstammige exotische struiken van 3 m en ongeveer 600 kleinere struiken van 0,5 à 2 m hoog. Op grondniveau zorgen 1400 bosplanten voor een uitstekende afwerking. Zoals in de andere zones van Bellewaerde Park is de natuur ook in de nieuwe zone alomtegenwoordig!

Foto Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Video Reportage