BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

ChatGPT helpt je een lief vinden

ChatGPT helpt je een lief vinden

KORTRIJK – Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Ook de manier waarop mensen daten, wordt door de immer voorthollende evolutie beïnvloed. Zo vinden meer en meer mensen de weg naar ChatGPT en gebruiken ze artificiële intelligentie om liefde te vinden.

Mensen gaan voor het vinden van hun ideale partner, steeds vaker naar nieuwe methoden op zoek. Tijdens de coronapandemie was er een duidelijke trend waarneembaar: mensen schreven zich massaal in op datingsapps. Met ChatGPT komt er weer een technologische snufje bij, dat mensen kan helpen bij het daten.

Menselijke interactie niet uit het oog verliezen

Ondanks de fascinerende mogelijkheden van deze technologieën, is het essentieel, om menselijke interactie en persoonlijke matchmaking niet uit het oog te verliezen. Relatie-experte Kathleen Callewaert, van relatiebureau Soulmate4Life, neemt de AI-tool onder de loep en gaat dieper op de mogelijkheden in.

Relatie-experte Kathleen Callewaert van Soulmate4life

Hoe schakel je ChatGPT in om een partner te vinden? We vragen het aan Aleksandr Zhadan uit Moskou. Hij trainde de eerste versie van de AI-tool, met zijn voorkeuren voor een ideale partner. Op basis hiervan swipete, het algoritme vervolgens automatische mogelijke kandidaten naar links of rechts op Tinder. De computer stuurde zelfs in zijn plaats naar potentiële partners. Ondanks de ongebruikelijke aanpak bleek zijn plan toch succesvol: Aleksandr vond effectief de ware via Tinder, het koppel is intussen verloofd. 

Relatie-experte Kathleen Callewaert stelt zich vragen bij de veiligheid van deze methode: “Bij persoonlijke matching is er een grotere garantie op echtheid en veiligheid. Elk profiel wordt zorgvuldig gescreend, wat niet altijd gegarandeerd is bij online daten of AI-gebaseerde tools.”

Is ChatGPT de nieuwe oplossing om een lief te vinden?

Hoewel het verhaal van Alexandr een happy end kende, zal het gebruik van AI, toch bij veel mensen de wenkbrauwen doen fronsen. Velen zullen zich namelijk afvragen, hoe oprecht je overkomt, door een computer in jouw plaats te laten chatten. Niet iedereen zal het kunnen appreciëren, wanneer hij of zij ontdekt, met een computer en niet met een echt persoon te hebben gechat.

Toch schrijft relatie-experte Kathleen Callewaert van relatiebureau Soulmate4Life, ChatGPT als liefdestool niet volledig af. “Voor mensen die eerder introvert zijn, kan ChatGPT effectief helpen, om bijvoorbeeld een originele openingszin of leuke activiteit voor een date te bedenken” aldus Kathleen. Zij ziet ChatGPT, eerder als een ondersteunend hulpmiddel, dat je – zonodig – een duwtje in de rug geeft.

Authenticiteit en oprechtheid gaan boven alles

De zoektocht naar je ideale partner, volledig in de handen van artificiële intelligentie leggen, is volgens Kathleen dan weer geen goed idee. “Wanneer je iemand leert kennen, is het juist heel belangrijk dat je oprecht bent en jezelf blijft. Een computerprogramma zal nooit jouw volledige persoonlijkheid en authenticiteit kunnen vervangen” concludeert Kathleen. Liefde is en blijft een menselijke emotie, die je het best ervaart met een persoonlijke aanpak. De nuances van onze interacties kunnen moeilijk door machines worden geïmiteerd . 

Terwijl we navigeren door het digitale datinglandschap, mogen we niet vergeten, dat de kern van ware liefde ligt, in echte verbindingen, authenticiteit, en oprechtheid. Persoonlijke matching, ondersteund door jarenlange expertise en een diep begrip van menselijke relaties, blijft onmisbaar in de zoektocht naar een levenspartner.

Contact: +32 495 21 29 26 – kathleen@soulmate4life.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving