BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

De eerste award van De Jamies is al uitgereikt

De eerste award van De Jamies is al uitgereikt

OOSTENDE – Het is aftellen naar de jaarlijkse awardshow, waarin de top van de Vlaamse online contentmakers, in de bloemetjes wordt gezet: De Jamies, de awards voor Vlaamse online video content, gaat voor de vierde keer door, op vrijdag 2 februari in Oostende. Wie er allemaal met een felbegeerde award naar huis gaat, dat is nog even koffiedik kijken, maar de eerste award werd al uitgereikt. Gloria Boateng wint de Good Vibes Jamie: de award voor beste maker met maatschappelijke impact van 2023 met haar relevante content over mentale gezondheid.

De Gentse Gloria Boateng maakt al even furore als muzikante. Tijdens de lockdown waagde ze zich aan TikTok, waar ze startte met een account met focus op comedy. En intussen timmert ze verder aan haar carrière in de theaterwereld. Maar het is de sociaal relevante content die ze maakt op haar kanaal Kalmeevous, waar ze de Good Vibes Jamie mee wint. Daar vertelt ze haar eigen verhaal ,van mentale kwetsbaarheid en toont ze hoe zij daar mee omgaat.

Good vibes

De Good Vibes Jamie wordt uitgereikt door drie non-profit organisaties die werken rond welzijn en jongeren: De AmbrassadeMediawijs en het Vlaams Instituut Gezond Leven. In samenspraak met de vakjury van De Jamies kozen zij Gloria als winnaar van de award voor beste maker met maatschappelijke impact van 2023. “Gloria stelt zich kwetsbaar op, wat niet altijd even evident is op TikTok. Ze deelt haar persoonlijke ervaring en hoe ze omgaat met moeilijke momenten, zonder op te leggen dat dit dé oplossing is. Het is herkenbare en inspirerende content voor heel wat jongeren die zelf ook paniek, angst en overprikkeling meemaken,” aldus juryvoorzitter Vincent Schroeven. Dat ze daarbij zelf geen desinformatie verspreidt of zich voordoet als een expert, maakt het net zo sterk, bevestigen de organisaties in koor.

Eerste van achttien

De Good Vibes Jamie is de eerste van de 18 awards, die dit jaar worden uitgereikt op De Jamies. Op vrijdag 2 februari worden de 17 overige prijzen uitgedeeld, aan de beste online videomakers van het voorbije jaar, in De Grote Post in Oostende. Vandaag kan je bovendien workshops & keynotes volgen over creativiteit & online content.

De Jamies zijn een samenwerking van Filmfestival Oostende en Hurae. Filmfestival Oostende vindt plaats van vrijdag 26 januari tot en met zaterdag 3 februari 2024.

#dejamies @dejamies 
De Jamies op sociale media:  Instagram – Facebook – X – TikTok – YouTube

www.dejamies.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws