BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Media, Nieuws

Dragqueen Flaminga Ferrari doet auditie in The Voice van Vlaanderen

VILVOORDE – Op vrijdag 16 februari maken de coaches van The Voice van Vlaanderen zich klaar voor een unieke Blind Audition. An Lemmens ontmoet Flaminga Ferrari (43, Tienen), die haar bijzondere levensverhaal komt koppelen aan een bijzondere auditie.

Het is de allereerste keer in al die seizoenen dat ik een drag mag ontvangen”, beseft An. Flaminga Ferrari wil de coaches overtuigen met een eigen interpretatie van Van God Los van Monza en dat nummer is niet toevallig gekozen. “Ik ben opgegroeid in een heel streng gelovig gezin, een sekte zeg maar”, klinkt het. “Toen ik 7 à 8 jaar was, bekeerden mijn ouders zich tot het Pinksterchristendom. Op mijn 17de ben ik daar uitgeraakt. Het begrip God heeft mij heel lang klein gehouden. Ik heb mijn vrouwelijkheid altijd verdrongen. Twee weken voor de lockdown ben ik aan een dragworkshop begonnen. Het land ging toen op slot en mijn wereld ging open.

The Voice krijgt vrijdag ook twee vriendinnen over de (shiny) vloer. “Ik ben Fleur en ik ben terug”, klinkt het bij Fleur (20) uit Menen. Fleur nam vorig seizoen deel aan The Voice en eindigde bij team Natalia. Deze keer wil ze verder in de wedstrijd geraken en krijgt ze extra morele steun van haar goede vriendin Kitana (19, Wevelgem), die in 2015 deelnam aan The Voice Kids en nu eveneens haar kans waagt in The Voice van Vlaanderen. “Kitana ken ik al lang”, vertelt Fleur. “Heel onze vriendschap bestaat uit zingen en muziek. Dus wat is er toffer dan samen meedoen aan The Voice en samen carpoolen naar de opnames? Het is top als je dat kan doen met je vriendin.” Fleur gaat voor power met Sk8ter Boi van Avril Lavigne, Kitana hoopt de coaches te overtuigen met Pointless van Lewis Capaldi.

Op de foto: Peter Steyaert

Ook deze kandidaten wagen hun kans op vrijdag 16 februari: 

 • Noor (23, Antwerpen) studeert neuropsychologie en is haar hele leven al gepassioneerd door muziek. “We deden vroeger elk weekend karaoke thuis en sindsdien ben ik niet gestopt met muziek”, klinkt het. Ze zingt Lover, Please Stay van Nothing But Thieves.
 • Rebecca (20, Burst) doet mee aan The Voice omdat ze graag nieuwe dingen wil uitproberen. Ze zingt in een koor maar wil weleens weten hoe het voelt om alleen te zingen op een podium. Dat doet ze met Goodness Of God van CeCe Winans.
 • Rolschaatsen, paaldansen, aerial hoop: Thaïsa (32, Oosteeklo) heeft flink wat hobby’s. Focussen op de dingen die ze écht leuk vindt: dat is wat Thaïsa sinds haar burnout probeert te doen. En daar hoort ook zingen bij. Ze leeft zich uit op You And I van Lady Gaga.
 • Xerxes (30, Herent) heeft een lange relatie achter de rug en wil zichzelf naar eigen zeggen terugvinden door veel dingen te doen die buiten zijn comfortzone liggen. Zoals auditie doen in The Voice bijvoorbeeld. Hij zingt Sunny Afternoon van The Kinks.
 • Met haar 4 kinderen en 3 pluskinderen heeft Merel (40, Zwalm) volgens Aster Nzeyimana alvast de grootste supportersgroep van dit seizoen meegebracht. Ze heeft al heel wat kilometers op haar teller staan als backing vocal bij Milk Inc, maar waagt nu solo haar kans met Put Your Records On van Corinne Bailey Rae.
 • Amélie (18, Aarschot) werd op haar 14de geveld door een hernia en doorstond een lange en moeilijke revalidatie. “Muziek heeft me enorm geholpen, dat was het enige dat er nog was”, klinkt het. Voor haar auditie legt ze de lat hoog met Ceilings van Lizzy McAlpine.
 • De 28-jarige Peter (De Pinte) heeft een bijzondere passie voor retro synthesizers. “Ik vind het de max om met die knoppen en schuiven te spelen”, klinkt het. En ook van gitaren weet Peter één en ander af. Hij begeleidt zichzelf op de gitaar tijdens zijn eigen versie van de rocksong Old Yellow Brick van Arctic Monkeys.
Op de foto: Pieter Depouillon

Deze kandidaten wagen hun kans op zondag 18 februari: 

 • Pieter (48, Grembergen) werkt als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. “Het is de bedoeling om de kinderen structuur bij te brengen, de gewone dingen des levens en vooral de geborgenheid en veiligheid die ze soms niet kennen”, vertelt hij. Naast de liefde voor zijn job heeft Pieter een grote passie voor muziek, maar zich inschrijven voor The Voice, dat kwam er nooit van. Tot nu. Hij zet het podium in lichterlaaie met Times Like These van Foo Fighters.
 • Charlotte (22, Westerlo) keek al elk jaar naar The Voice en beeldde zich dan in om ooit zelf op het podium te staan. “Nu is het zover, een droom die uitkomt. We geven er een ‘voenk’ op”, klinkt het bij de Kempische. Dat doet ze met All I Want van Olivia Rodrigo.
 • Programmeur Wouter (30, Wetteren) gooide zijn leven tijdens de coronapandemie volledig om. Hij besloot om verpleegkunde te gaan studeren en werd gepassioneerd door zingen. “Ik had in die periode niks anders te doen. Ik heb een karaoke-app opgezet, heb mij daar volledig op gesmeten en ben er mijn hart aan verloren”, vertelt hij. Hij hoopt de coaches te overtuigen met Beggin’ van Måneskin.
 • Fran (18, Wilsele) heeft al elk seizoen van The Voice gezien en dacht als kind altijd: ooit ga ik meedoen. “En nu sta ik hier.” Samen met haar zus zingt ze al een paar jaar in een groepje. “Mijn zus is beginnen zingen en ik deed haar altijd na. Ik begon mee te doen en toen beseften we dat we het nog wel ca va konden”, lacht Fran. In The Voice staat Fran alleen op het podium met Butterfly van Lana Del Rey.
 • Celeste (20, Herenthout) heeft de muzikale genen van haar opa, die componist is. In zijn studio namen ze samen al verschillende nummers op. Wanneer Celeste het podium op wandelt om Before He Cheats van Carrie Underwood te zingen, doet ze meteen een belletje rinkelen bij vijfde coach Laura Tesoro, die voor The Voice Comeback Stage stiekem meevolgt…
 • De piepjonge Ramy (Nieuwkerke) is 16 jaar jong en staat niet alleen voor het eerst op een podium, hij zingt ook voor het eerst voor een publiek én voor zijn eigen familie. “Hij heeft zichzelf gewoon ingeschreven, Ramy zit vol verrassingen”, klinkt het bij zijn familie. Winnen, een eigen plaat uitbrengen, eigen nummers schrijven en op verschillende podia optreden: het klinkt allemaal geweldig voor Ramy. Zet hij alvast een eerste stapje naar die droom met zijn auditie op July van Noah Cyrus?

Beelden en foto’s VTM/DPG Media

Blind Auditions 7 en 8 op vrijdag 16 februari om 20u40 en zondag 18 februari om 19u55 bij VTM 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Media, Nieuws