BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Een frisse wind blaast door Vives Levenslang Leren, inclusief een nieuwe website én een nieuwe directeur

Een frisse wind blaast door Vives Levenslang Leren, inclusief een nieuwe website én een nieuwe directeur

KORTRIJK – Bij VIVES Hogeschool zit levenslang leren in de lift. Daarom worden grootste plannen gesmeed met de lancering van de nieuwe website VIVES Continue én een nieuwe directeur aan het roer.

Met het nieuwe webplatform continue.vives.be dat vandaag live gaat, wordt getracht toekomstige en huidige studenten een nóg groter en nóg meer op maat aanbod voor te schotelen. Door de nieuwe website wordt niet enkel het aanbod voor levenslang leren verder versterkt waardoor de behoeften van een steeds veranderende samenleving beter kunnen vervuld worden, ook het ontwikkelen van innovatieve en flexibele leermogelijkheden staat op de planning.

Samenwerkingsverband Continue van de Associatie KU Leuven

Dit alles kadert in het ruimere en hechte partnership met PUC, waarlangs KU Leuven Continue in de regio sinds vele jaren ook sterk aanwezig is.   

De cijfers van de Vlaamse Hogescholenraad liegen er niet om: we zien dit jaar een evolutie ten opzichte van vorig jaar bij studenten ouder dan 25 jaar: hun aantal steeg met zo’n 4.82%. En dit voor het vierde jaar op rij. Ook bij VIVES zijn er 26 % studenten ouder dan 25 jaar ten opzichte van het totaal. Zo wordt de Vlaamse trend, waarbij Vlaanderen achterloopt, op vlak van levenslang verder studeren, doorbroken en zien we een toegenomen belangstelling voor een leven lang ontwikkelen.

Een leven lang ontwikkelen

Na een bijzonder intens jaar, gekenmerkt door innovatie, samenwerking en betrokkenheid, was 2023 ook een jaar van verandering voor Isabel Vanslembrouck. Na ruim 10 jaar haar schouders gezet te hebben onder de uitbouw van onderzoek binnen VIVES, wordt Isabel aangesteld als directeur Levenslang Leren en VIVES Continue.

De plannen van Isabel zijn ambitieus: nóg meer zorgen dat VIVES staat, voor het stimuleren en bevorderen van een cultuur van levenslang leren binnen VIVES, maar ook daarbuiten, zowel voor studenten, alumni en professionals.  Ook samenwerkingen met bedrijven en non-profit organisaties verder versterken is haar doel.

Met de nieuwe website willen we ons aanbod duidelijker in de markt zetten. Daarbij aansluitend is het ontwikkelen van dynamische leermogelijkheden die sporen met de behoeften van studenten en professionals in een snel veranderende wereld een volgende prioriteit ,” vat Isabel samen, die vanuit haar vroegere ervaring binnen VIVES ook zal inzetten op het ontsluiten van de expertise die opgebouwd wordt vanuit onderzoek.

Isabel Vanslembrouck neemt het directeurschap Levenslang Leren op samen met Jan Vandekerckhove, die eind dit jaar met pensioen gaat.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving