BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

EHBO – cursus moet van elke wielertoerist een ‘coureurmasseur’ maken

KUURNE – Op initiatief van KBK Cyclo verzamelde op donderdagavond 8 februari een groep van ongeveer 30 gemotiveerde wielertoeristen uit diverse wielerclubs in Kuurne en de wijde omgeving in de Sint-Pieterszaal voor een EHBO-cursus. Brian Geryl, adjunct-hoofdverpleegkundige van de spoeddienst van AZ Groeninge, gaf een presentatie met concrete cijfers uit het werkveld. Hij benadrukte daarbij dat eerste hulp, verleend door medefietsers of omstanders door middel van hartmassage of het gebruik van een AED-apparaat, aanzienlijk bijdraagt aan de overlevingskansen van het slachtoffer.

Vervolgens verzorgde het Rode Kruis Kuurne een verdere uitleg en opleiding over het correct toepassen van hartmassage en een AED – apparaat. De training werd interactief gegeven, waarbij de deelnemers zelf realistische oefeningen konden uitvoeren. Het initiatief voor deze avond kwam van KBK Cyclo, die het Rode Kruis Kuurne en AZ Groeninge hartelijk bedankt voor hun medewerking aan deze avond. Het doel van de EHBO – cursus was om van elke aanwezige wielertoerist een ‘coureurmasseur’ te maken, zodat ze als groep veilig op pad kunnen gaan en indien nodig hulp kunnen bieden aan hun fietskameraden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving