BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Elise De Waele is Sommelier of the Year van de provincie West-Vlaanderen

Elise De Waele is Sommelier of the Year van de provincie West-Vlaanderen

KORTRIJK – De verkiezing van de Sommelier of the Year is aan de 14de editie toe. Meer dan 14.000 mensen hebben online gestemd. De interesse in alcoholvrije dranken, vooral niet-alcoholische wijn, groeit omdat steeds meer mensen geen alcohol willen bij hun maaltijden. Bij de sommelierproef kregen de finalisten een bord met drie kazen en acht blind te proeven alcoholvrije wijnen voorgeschoteld. Ze moesten de beste wijnpairing-selectie voorstellen. De sommeliers met de meeste punten worden de Sommelier of the Year van hun provincie. De winnaar van alle deelnemers wordt op maandag 4 maart uitgeroepen tot Sommelier of the Year 2024. Op dezelfde dag wordt ook de Wine Lady of the Year 2024 bekendgemaakt.

De organisatie van de verkiezing van de Sommelier of the Year wordt gedaan, door Home & Table by Meyhui, Foodprint en de Club Prosper Montagné. Het is een erkenning voor de beste sommeliers, die worden geprezen voor hun dagelijkse inzet en professionaliteit.

Criteria

Om kans te maken op de titel, moeten de kandidaten aan een aantal criteria voldoen. Ze moeten werken in een Belgisch restaurant en de nodige technische kennis en ervaring hebben. Daarnaast moeten ze goede communicatieve vaardigheden hebben en bekend zijn met de technische aspecten van een wijnkaart. Ook moeten ze kunnen zorgen, voor een goede beheer van de wijnkaart en een goede prijs-kwaliteitsverhouding van het aanbod.

Dit jaar bestond de jury naast voorzitter Baudouin Meyhui ook uit Guido Francque, Frank Desmedt, Mathieu Vanneste, Robert Vanlandeghem en enkele regelmatige restaurantbezoekers.

Elise De Waele

De verkiezing van Sommelier of the Year wordt georganiseerd sinds 2010. Een sommelier kan de provinciale titel meerdere keren behalen. De nationale titel echter, kan maar éénmaal in zijn/ haar/genderneutraal leven gewonnen worden.

De drie best gerangschikten in de provincie West-Vlaanderen zijn:

  • Elise De Waele – Brasserie Ruislé, Ruiselede – Sommelier of the Year van de provincie West-Vlaanderen
  • Keith Couhysder – restaurant Caillou, Knokke-Heist
  • Gianni De Rous – restaurant Marina, Oostende ​

Het overzicht van de winnaars van de voorbije jaren, vind je op www.sommelieroftheyear.eu.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

TORHOUT – Westtoer, provincie West-Vlaanderen en de stad Torhout introduceren de nieuwe Stadswandelroute Torhout. De route van 3,6 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels