BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Gratis hellende vlakken voor Gentse winkels en horecazaken

Gratis hellende vlakken voor Gentse winkels en horecazaken

GENT Gentse handelaars die hun winkel of horecazaak toegankelijk willen maken, kunnen zich nu aanmelden voor een gratis hellend vlak. De Stad Gent koopt immers een 300-tal exemplaren. De actie is bedoeld om handelaars aan te moedigen om structureel aan toegankelijkheid te werken.

Enkele handelaars uit de Kalandestraat, Mageleinestraat, Koestraat en Voldersstraat zijn nu bezig met het uittesten van verschillende types hellende vlakken. Na hun feedback zal de Stad een 300-tal exemplaren aankopen om te verdelen. Zo’n 70 procent gaat naar handelszaken, de rest gaat in een tweede fase naar culturele instellingen en scholen.

Handelaars kunnen nu al hun interesse doorgeven via de stadswebsite. Na een screening ter plaatse zorgt de toegankelijkheidsambtenaar voor de vergunningsaanvraag. Aan een gratis hellend vlak zijn wel voorwaarden verbonden. Zo mag de dorpel van de zaak niet hoger zijn dan 20 centimeter en mag het hellend vlak ook geen hinder vormen voor voetgangers.

De Stad Gent investeert 52.000 EUR in de actie, die bedoeld is om handelaars te laten nadenken over toegankelijkheid en te stimuleren om meer structurele ingrepen te doen. Handelaars die grondige toegankelijkheidswerken plannen, kunnen een beroep doen op de subsidie voor verfraaiing van handelspanden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving