BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Gratis opleiding voor jobstudenten en flexi-jobbers in kusthoreca 

Gratis opleiding voor jobstudenten en flexi-jobbers in kusthoreca 

BRUGGE – De horeca aan de Kust is bezorgd over het structureel personeelstekort. De sector zoekt naar oplossingen voor de tewerkstelling in de horeca. Studenten en flexi-jobbers kunnen vanaf maart, gratis opleidingen volgen, om kennis te maken met de diverse aspecten van ‘werken in de horeca’. De initiatiefnemers willen met de opleiding ‘de Kust serveert’ de drempel verlagen om te werken in de horeca.

Dit voorjaar staan drie reeksen van drie sessies (telkens van 18u30 tot 21u30) op de agenda (19-20-21 maart in Oostende, 26-27-28 maart in Blankenberge, 26-27-28 maart in Koksijde). Tijdens deze drie avonden, worden de basis horeca skills aangeleerd. Een extra opleiding voor keukenmedewerker, is voorzien op 20 en 21 maart in Blankenberge. Op het einde van elke reeks krijgen de deelnemers een certificaat overhandigd en is er de mogelijkheid tot een meet & greet met potentiële werkgevers.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De schaarste op de arbeidsmarkt blijft ook gevolgen hebben voor de toeristische sector. Vanuit Westtoer willen we volop de kaart trekken van kwalitatieve dienstverlening en de horeca-uitbaters zijn vaak het eerste en enige persoonlijke contact van de toerist in West-Vlaanderen. Medewerkers in de horeca hebben een belangrijke functie in de toeristische sector.”

Horecalover

Na de lancering in het voorjaar van 2023, wordt de imagocampagne ‘Horecalover’ verdergezet. Korte filmpjes met getuigenissen van enthousiaste medewerkers in de horeca, zorgen voor een inspirerend verhaal. De campagne wil geïnteresseerden ertoe aanzetten, om een horeca-opleiding te volgen en te solliciteren in de horecasector aan de Kust. De campagne loopt via on-en offline kanalen. De focus wordt hierbij telkens op specifieke doelgroepen gelegd.

Dit alles kadert in het partnerschap van Westtoer, POM West-Vlaanderen, de Streekwerking Kust van de Provincie West-Vlaanderen, VDAB, Horeca Forma en Horeca West-Vlaanderen en heeft als doel, de tewerkstelling in de West-Vlaamse horeca te stimuleren. 

Alle info op https://www.horecalover.be 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving