BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Havva’s Heptameron, het nieuwste boek van Jem De Winter voorgesteld in de Mozaïek

KORTRIJK/KUURNE – Jem De Winter, vader van de Kuurnenaar Peter De Winter, lanceerde zondag zijn nieuwste boek: ‘Havva’s Heptameron’. Filip Vandewiele, voorzitter van het Humanistisch Verbond, nam als eerste het woord tijdens de boekvoorstelling in de Mozaïek te Kortrijk. Vervolgens werd een korte muzikale pauze ingelast op gitaar, verzorgd door Koen Derieuw.

Professor emeritus wijsbegeerte en letteren van de UGent Karel Boullart gaf dan de echte recensie, maar hielt het liever bij “inleidingen”.  Met zijn boeiende woordkunsten wist hij iedereen te inspireren om direct aan het lezen van het boek te beginnen.

De voorstelling werd dan ook afgesloten met nog een gesmaakt muziekintermezzo en een gezellige aperitief. Jem De Winter komt oorspronkelijk uit Harelbeke maar woont al geruime tijd in Kortrijk. Zijn zoon Peter is een bekende persoonlijkheid in Kuurne. De andere zoon, Dimitri De Winter, verzorgde de lay-out, terwijl de foto afkomstig is van BRU – correspondent Hendrik Lefebvre.

Na de novelle “Terug naar de kust” schetst Jem in deze nieuwe verhalenbundel met messcherpe pen de portretten van hulpeloze personages.  De eeuwige thema’s van Eros en Thanatos zijn nooit ver weg.

Foto’s Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws