BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Hele dag controles tijdens Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen

Hele dag controles tijdens Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen

GENT – Op meer dan 120 locaties in Oost-Vlaanderen worden, op dinsdag 27 februari 2024, verkeerscontroles uitgevoerd.

Met deze Verkeersveilige Dag willen de initiatiefnemers – de gouverneur van Oost-Vlaanderen, de procureur-generaal i.s.m. de lokale politiezones en de federale weg-en scheepvaartpolitie – de Oost-Vlaamse autobestuurders, sensibiliseren rond de gevaren van vier grote killers in het verkeer: rijden onder invloed van alcohol en drugs, het niet dragen van een gordel, afleiding (gsm’en achter het stuur) en overdreven en onaangepaste snelheid.

” Menselijk gedrag blijft immers nog altijd de belangrijkste oorzaak van zware en dodelijke verkeersongevallen. Daarom is de snelheidslimiet ook de veiligheidslimiet en focus je beter op de weg i.p.v. op jouw gsm ”, besluit gouverneur Van Cauter.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving