BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Hoppinpunt en verbeterde oversteekplaats in Torhout langs Rijksweg (N35)

Hoppinpunt en verbeterde oversteekplaats in Torhout langs Rijksweg (N35)

TORHOUT – Op maandag 4 maart start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, met de aanleg van een Hoppinpunt en een veiligere oversteekplaats op de Rijksweg (N35) ter hoogte van de Sint-Henricuskerk in Torhout. De werken duren zes weken. Tijdens de werken, wordt verkeer langs de werfzone, geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Met deze werken zorgt Wegen en Verkeer, voor meer toegankelijke bushaltes en het verhogen van de verkeersveiligheid voor overstekende scholieren.

Er komt een Hoppinpunt op de Rijksweg (N35), ter hoogte van de Sint-Henricuskerk in Torhout. De aannemer verplaatst en vernieuwt de bestaande bushaltes. Daarnaast worden de bushaltes ook verhoogd, waardoor reizigers vlotter kunnen op- en afstappen.

Veilige oversteekplaats

Daarnaast werkt Wegen en Verkeer ook aan een veilige oversteekplaats, richting basisschool De Boomhut. Elke dag zijn er heel wat scholieren die hier de Rijksweg oversteken. De bestaande oversteekplaats aan de Sint-Henricuskerk wordt veiliger voor voetgangers: er worden verkeersgeleiders geplaatst en een nieuwe verlichte oversteekplaats. Zo verhoogt de verkeersveiligheid.

Werken vanaf 4 maart

De werken starten op maandag 4 maart. De aannemer werkt eerst ongeveer 3 weken in de richting van Lichtervelde. Vervolgens werkt de aannemer verder in de andere rijrichting, in de richting van Kortemark. De werken duren in totaal zo’n 6 weken.

Verkeer geregeld via tijdelijke verkeerslichten én snelheidsbeperking

Tijdens de werken komen er tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de werfzone. Fietsers in de richting waar niet gewerkt wordt, kunnen gewoon op het fietspad rijden. Fietsers in de richting waar gewerkt wordt, moeten meerijden met het gemotoriseerd verkeer via de tijdelijke verkeerslichten. Tijdens de werken geldt er ook een snelheidsbeperking van 30 km/u aan de werfzone.

Alle actuele informatie vind je hier.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken
Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

TORHOUT – Westtoer, provincie West-Vlaanderen en de stad Torhout introduceren de nieuwe Stadswandelroute Torhout. De route van 3,6 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels