BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Horeca viert mee tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne

Kuurne-Brussel-Kuurne

KUURNE – De voorbereidingen voor Kuurne-Brussel-Kuurne, die komende zondag plaatsvindt, zijn in volle gang. Lokale horecagelegenheden zetten zich schrap om van deze wielerhoogdag opnieuw een memorabel feest te maken. Tal van eet- en drinkgelegenheden nabij de aankomstlijn staan klaar om de wielerfans te verwennen.

An-Sofie Vanlanckere, eigenares van café Molenhof, gelegen pal aan de aankomstlijn, bereidt zich enthousiast voor op de komende zondag. “Sinds vorig jaar maak ik er een traditie van om mijn klanten op deze dag extra te verrassen,” vertelt An-Sofie, die ervoor heeft gezorgd dat haar café volledig in wielrenthema is gedecoreerd. “Vorig jaar verbaasde ik hen met proevertjes hutsepot, en vanwege het grote succes pak ik dit jaar opnieuw uit met een vergelijkbare actie. Naast een après-ski bar bied ik dit jaar proevertjes van balletjes in tomatensaus aan vergezeld van een pistolet. Deze worden zaterdag vers bereid, waarbij ik gelukkig kan rekenen op de hulp van enkele klanten die me vorig jaar ook al hebben bijgestaan. In totaal voorzie ik 10 kilogram balletjes in tomatensaus die gratis zullen worden uitgedeeld.”

Café De Drille even verderop verwent eveneens zijn klanten op zondag met gratis versnaperingen bij het aperitief en koffie en soep. Resto Hippodrome trakteert wielertoeristen dan weer op een gratis glas cava, terwijl café De Sterre en byblocks bezoekers muzikaal verwennen met een DJ. Maet@DeLoft organiseert een optreden, toont de wedstrijd op groot scherm en biedt catering aan om de bezoekers te verwennen. In café Astrid kun je de wielerwedstrijd op groot scherm volgen en is er zelfs een beenhamwedstrijd. Om alles nog feestelijker te maken, zal tussen 10 en 13 uur een straatorkest lokale horecagelegenheden bezoeken om de sfeer extra aan te wakkeren.

Wielerfans kunnen bovendien omstreeks 12.14 uur genieten van de doortocht van de eliterenners ter hoogte van de aankomstlijn, nadat een half uur eerder op dezelfde plaats het startschot werd gegeven voor de junioren. Rond 16:30 uur wordt de climax verwacht van de 76ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne, en zullen we weten wie de opvolger wordt van Tiesj Benoot.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws