BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Juf Marleen zegt na 42 jaar toewijding aan VBA Gijzelbrechtegem het onderwijs vaarwel

ANZEGEM – Na een bewonderenswaardige carrière van bijna 42 jaar nam juf Marleen Desmet recentelijk afscheid van het onderwijs om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Gedurende vrijwel haar ganse loopbaan heeft ze haar passie voor lesgeven gewijd aan VBA ‘De Verrekijker’ in Gijzelbrechtegem (Anzegem), liefkozend bekend als Grijsloke.

Wat ooit begon als een bescheiden schooltje, een kleine afdeling van VBA Anzegem met kleuterklassen en raadsklassen tot het vierde leerjaar, is vandaag de dag uitgegroeid tot een volwaardige zelfstandige VBA school, gehuisvest in een gloednieuw schoolgebouw.

Juf Marleen heeft onmiskenbaar een substantiële bijdrage geleverd aan de groei van de school. Samen met haar collega’s toonde ze niet alleen toewijding binnen de klaslokalen maar ook daarbuiten, met een hart dat verder reikte dan enkel een pure lesopdracht en veel verder ging dan de geldende schooluren.

Gedurende vele jaren nam ze de jongste leerlingen onder haar hoede, eerst in de graadsklassen en later als juf van het eerste leerjaar toen de graadsklassen verdwenen. Ontelbare kinderen hebben onder haar begeleiding leren lezen, schrijven en rekenen. Maar haar betrokkenheid beperkte zich niet tot enkel academische prestaties; het welbevinden van de kinderen stond voor juf Marleen centraal.

“Juf Marleen was niet enkel een collega die voor haar klas stond en waarop de school altijd kon rekenen, zij was tevens een echte teamspeler en in het bijzonder begaan met jonge collega’s.”, luid het bij haar collega’s, “Ze hield steeds een oogje in het zeil als het om hun welbevinden ging. Ook leerkrachten in opleiding die bij haar stage mochten doen, konden zich geen betere oefenperiode wensen. Zij zat niet gewoon aan de zijkant maar hielp stageleerkrachten in de dagelijkse praktijk om hen de beste oefenkansen te bieden”, aldus de collega’s van juf Marleen.

Op 31 januari laatstleden nam juf Marleen afscheid van haar collega’s op haar laatste werkdag. Maar deze lieten Juf Marleen niet zomaar gaan en hadden een verrassing voor haar in petto. “Als dank voor haar inzet gingen wij Juf Marleen kwart voor zeven ’s ochtends met een 4-tal collega’s en samen met Margaux van ‘de Regio’ van Radio2 verrassen bij haar thuis”, vertelt Greta Claeyssens, directrice van VBA ‘De Verrekijker’, “Vervolgens werd ze in een old-timer naar school gebracht, waar een erehaag aan collega’s haar opwachtten voor een ontbijt en nog een reportage voor ‘Goeiemorgen, morgen’.”

De dag vervolgde met een feestelijke ochtend waar alle kinderen van de school herinneringen deelden en anekdotes vertelden over juf Marleen’s prachtige carrière. De geliefde juf, bekend om haar liefde voor toneel en verkleedpartijen, hernam die morgen enkele van haar hilarische rollen, terwijl de kinderen haar eerden met liedjes, dansjes en geschenken.

De afsluiting van de dag was een receptie waarin alle betrokkenen, waaronder het schoolbestuur, de ouderraad, vrijwilligers en tal van oud-collega’s van juf Marleen, samenkwamen om deze warme en hartelijke dag te vieren. Het was een passend afscheid voor een lerares wiens toewijding en invloed een blijvende indruk hebben achtergelaten op de VBA-schoolgemeenschap.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving