BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport, Video Reportage

KBK Cyclo mikt opnieuw op meer dan 4000 deelnemers

KUURNE – Ook dit jaar bestaat Kuurne – Brussel – Kuurne opnieuw uit een drieluik, waarvan KBK Cyclo op zaterdag 24 februari er een van is.  Daags voor de profs kan de actieve fietser, of de wielertoerist zoals we zeggen, opnieuw zijn eigen Kuurne-Brussel-Kuurne rijden. Zoals elk jaar is dit op zaterdag dé openingsklassieker voor wielertoeristen.

De organisatie van KBK Cyclo loopt in samenwerking met de Kuurnse fietsclub WTC O’Dorney . De fietsclub zet elk jaar sterk in op veiligheid en doen dat dit jaar met een mooi bijkomend initiatief. Onder de naam Coureur-Masseur geven zij in samenwerking met het Rode Kruis en AZ Groeninge op donderdag 8 februari een workshop reanimatie en hartmassage voor wielertoeristen en nodigen daarbij de regionale wielerclubs uit om hieraan deel te nemen, om fietsen in onze regio ‘hartveilig’ te maken.

Het cyclo-evenement zelf, die vorig jaar 4.322 deelnemers richting Kuurne lokte, vindt plaats op zaterdag 24 februari, de dag vóór de elite- en juniorenwedstrijden.

Het parcours volgt in grote lijnen dat van de profs en trekt dus op de langste afstand van 130 km ook doorheen het Pays des Collines.  Al moet er meteen bij vermeld worden dat dit met zijn 1200 hoogtemeters ‘gene kattepis’ is. Wie minder getraind heeft tijdens de winter kan natuurlijk ook opteren voor een van de kortere afstanden, waarin minder hoogtemeters vervat zitten.

Nadien kan er zoals gewoonlijk ook opnieuw uitgebreid nagekaart worden met een hapje en een drankje in de KUBOX in Kuurne, waar ook de startplaats is.  Starten kan vanaf 7.30 uur ’s morgens en inschrijven is mogelijk via www.kbk.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport, Video Reportage
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op