BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Leerlingen Kuurnse scholen rijden hun eigen KBK for Kids dankzij Fietsbieb ’t schoon Velootje

KBK for kids

KUURNE – De wielerkoorts begint stilaan toe te nemen in Kuurne.  Dinsdag werd in aanloop naar Kuurne-Brussel-Kuurne, die zondag aanstaande wordt verreden, reeds door Fietsbieb ’t schoon Velootje het startschot gegeven voor drie dagen fietsplezier.  In totaal 350 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van alle Kuurnse scholen krijgen daarbij de kans om hun eigen KBK for kids te rijden op de parking van zaal Kubox, een initiatief van de zes vrijwilligers van de fietsbieb in samenwerking met Cycling Vlaanderen.   

Jos Callens van Fietsbieb ’t schoon Velootje licht toe: “Met het fietsbehendigheidsparcours dat aan de jonge deelnemers wordt aangeboden tijdens KBK for Kids, streven we ernaar de jeugd veilig en behendig te leren fietsen. Hiermee willen we aantonen dat Fietsbieb ’t schoon Velootje niet alleen zorgt voor het beschikbaar stellen van fietsen aan kinderen, maar zich ook inzet via dergelijke initiatieven om ervoor te zorgen dat kinderen zich veilig en behendig kunnen verplaatsen in het verkeer.”

Nog tot en met donderdag hebben de leerlingen de mogelijkheid om hun fietsbehendigheid te testen op de parkeerplaats van zaal Kubox, wat tevens de bijdrage van Fietsbieb ’t schoon Velootje is aan Santo Asino.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving