BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Loods landbouwbedrijf gaat in vlammen op

bOVEKERKE

KOEKELARE – Woensdagnamiddag even voor 17 uur werd Brandweer Westhoek gealarmeerd voor een industriebrand in de Moervijverweg te Bovekerke.

In een loods van een landbouwbedrijf was brand ontstaan en stond in lichterlaaie. Bij aankomst van de brandweer was het metalen dak van de loods al gedeeltelijk ingestort, wat resulteerde in een omvangrijke rookpluim. Om het vuur te kunnen bestrijden, moest de brandweer de deur en poort openbreken.

Om de toevoer van voldoende bluswater te garanderen werd een watertransport opgezet met tankwagens van diverse brandweerposten. Volgens Kristof Louagie, woordvoerder van Brandweer Westhoek, betrof het een loods van 60 bij 30 meter met een wooneenheid binnenin. Gelukkig waren er op het moment van de brand geen mensen of dieren aanwezig in de loods. Ondanks de inzet van de brandweer was er nog veel nablussingswerk te verrichten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws