BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Natan Decoutere en Oshin Derieuw verkozen tot Kuurnse sportman en sportvrouw 2023

KUURNE – Zondagochtend werden in de raadzaal van het Kuurnse gemeentehuis de prijzen voor sportverdienste 2023 uitgereikt door de Kuurnse sportraad. Na toespraken van onder meer Ruben Deylgat, voorzitter van de Kuurnse sportraad, burgemeester Francis Benoit en Schepen van Sport Jan Deprez, werden allereerst de kampioenen ploegen gehuldigd. FC Eendracht Kuurne, FC Eendracht Kuurne U-21 en Dames Volley Jong Kuurne ontvingen felicitaties voor hun prestaties.

Vervolgens werden de Sportman, Sportvrouw, Sportman bij de Jeugd, Sportvrouw bij de Jeugd, G-sporter en Sportfiguur van 2023 bekendgemaakt.

Kuurns sportman 2023

Natan Decoutere (26) werd gekozen tot Sportman 2023. Natan, actief in de atletiek, behaalde in juli 2023 brons op het wereldkampioenschap Icosathlon in Turnhout. Deze bijzondere discipline omvat geen zeven- of tienkamp, maar een twintigkamp verspreid over twee dagen. Daarnaast won Natan ook brons op het provinciaal kampioenschap op de 400m indoor.

Kuurnse Sportvrouw 2023

Tot Sportvrouw 2023 werd Oshin Derieuw uitgeroepen, al kon Oshin zelf er niet bij zijn gezien ze momenteel op olympische stage is.  Burgemeester Francis Benoit nam de trofee in haar naam in ontvangst tijdens de uitreiking.  Oshin kwalificeerde zich op 28 juni vorig jaar als eerste Belgische vrouwelijke bokser ooit voor de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs door de halve finale te bereiken op de Europese Spelen in Polen. Daar ging ze trouwens met de zilveren plak naar huis.  

Kuurns Sportman bij de jeugd 2023

Tot Kuurns sportman 2023 bij de jeugd werd Iro Defever uitgeroepen. Iro doet aan tumbling bij GO4Gym Wevelgem. Dit seizoen voor het eerst op A niveau, het hoogste niveau dat er is. Hij behaalde in zijn eerste jaar direct brons op het Vlaams en Belgisch kampioenschap.  “Iro is 11 jaar oud en sinds hij kon stappen vond hij het leuker om op zijn handen te lopen dan op zijn voeten.”, reageert papa Arne Defever, “In het 2e kleuter is hij gestart met turnen in Kuurne.  Omdat hij iets meer uitdaging wou mocht hij het jaar daarop eens meetrainen met de pre-competitiegroep Toestelturnen bij Gym Izegem.  Dat is hij echter blijven doen tot het 4 de leerjaar, dat laatste jaar onder topsportstatuut van de GymFed.  Wegens diverse factoren hebben wij, in het belang van Iro, dit statuut stopgezet.  Na enkele maanden op non-actief heeft zijn huidige trainer, Michiel Defossez, hem tijdens Sportkriebels Kortrijk gespot bij KTV.  Daar heeft hij Iro onder de vleugels genomen en klaargestoomd voor Tumbling niveau A seizoen 22-23.  En met het gekende gevolg, brons op zowel het Vlaams als Belgisch kampioenschap bij de jongens A11.  Voor huidig seizoen maakte hij echter de overstap naar Go4Gym Wevelgem, samen met zijn coach, omdat daar een grotere groep bestaat in Tumbling met een heel goede omkadering en doorgroeimogelijkheden.”, aldus de papa van Iro. 

Kuurnse sportvrouw bij de jeugd 2023

Sportvrouw bij de jeugd werd zwemster Imani Decoutere (13).  Imani stapte in 2019 over van de Kuurnse Zwemvereniging naar KZK Spurs om daar haar zwemtalent verder te ontwikkelen. In januari 2023 nam ze deel aan de Vlaamse jeugdkampioenschappen in een 50m bad waar ze 11 de eindigde op 48 deelnemers. Tijdens de zomervakantie bereidde ze zich twee weken voor met haar club in Tenerife op de Belgische jeugdkampioenschappen en behaalde daar 4 top 10 plaatsen.   Op het provinciaal kampioenschap wist ze trouwens ook 6 gouden medailles, een zilveren medaille en 1 bronzen te behalen.   

Kuurns G-Sporter 2023

Sara Zeebroek (20) werd tot Kuurns G-Sporter van 2023 uitgeroepen.  Sara is actief in het paardrijden.  Ze kreeg de smaak van het paardrijden te pakken in 2015 nadat ze dat jaar voor een eerste keer te paard reed.   In 2023 werd de puike prestatie van Sara op de Belgische Specials in Mechelen beloond met een gouden plak.  Tevens mocht ze ook naar de Special Olympics wereldspelen in Berlijn en veroverde ook daar de gouden medaille in de galop proef. In aanloop daarnaar trainde ze 4 keer per week.

Kuurns Sportfiguur 2023

Tot slot werd Kurt Herman benoemd tot Sportfiguur van 2023 .  “Een 12-tal jaren terug ben ik toegetreden tot Eendacht Kuurne als ploegafgevaardigde van het ploegje van mijn zoon.” Reageert Kurt, “Vanaf die dag ben ik mij meer en meer gaan engageren voor FCEK en zo werd ik enkele jaren terug onder andere ook de sportief verantwoordelijke van FCEK, een voetbalclub waar de eigen Kuurnse jeugd alle kansen krijgt trouwens. Ondertussen groeit en bloeit de club als nooit tevoren :  er zijn ondertussen reeds bijna 400 leden en er worden ook sportieve successen behaald!  Vanzelfsprekend komen er nog heel wat andere zaken kijken bij het runnen van een sportclub van dergelijke omvang. Gelukkig sta ik er niet alleen voor en kan ik steeds rekenen op een aantal andere teamplayers. Dit alles met de bedoeling verder te bouwen aan de club van mijn hart!” 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport