BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Update: Vanaf deze namiddag wordt de Gentsesteenweg in Harelbeke terug opengesteld.

Meetpunten brandweer brand Brands Only Harelbeke

HARELBEKE – De brandwacht stelt na hun nachtelijke permanentie vast dat er geen rookvorming meer is. Tijdens de opruimfase kan er nog wat rookhinder ontstaan, maar die zal eerder beperkt zijn. De brandweer deed metingen tot en met de afrit van Deinze op de E17. Er bleek enkel rookhinder door de (neerslaande) rookpluim, maar er werden geen gevaarlijke stoffen gedetecteerd. Op het onderstaande kaartje zie je de meetpunten van de drie mobiele ploegen.

Het parket heeft ondertussen ook bevestigt dat donderdagmiddag omstreeks 13.00 uur het lichaam werd aangetroffen van het vermiste slachtoffer. Er werd een wetsdokter aangesteld om de omstandigheden van het overlijden te onderzoeken. Ook de identificatie van het slachtoffer moet nog gebeuren. Tevens werd ook een branddeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. Het stadsbestuur van Harelbeke betuigt alvast zijn oprecht medeleven aan de familie en vrienden van het slachtoffer.

Bij vaststelling van schadegevallen ten gevolge van de brand of neerslaande roetresten, is het aangewezen om je eigen brandverzekeraar zo snel mogelijk te contacteren.

De hulpdiensten streven ernaar om het stuk Gentsesteenweg terug open te stellen tegen de middag.

De brand situeerde zich in de carwash en de kledingwinkel Brands Only. De brandweer kon een uitslaande brand naar het aanpalende bedrijf Omniplex vermijden en organiseert de hele nacht permanentie.

De omwonenden die geëvacueerd werden konden woensdagavond terug naar huis. Het Rode Kruis en de brandweer stonden in voor de gecontroleerde terugkeer.

Vanaf vandaag starten de opruimwerken waardoor er wellicht terug wat rookontwikkeling zal zijn. Op de website staat meer info over o.a. het omgaan met neerkomende roetresten in de buurt. De metingen van de brandweer wijzen uit dat er geen noemenswaardige asbestwaarden in de rook zaten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te