BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Waarom de hond in bed laten slapen wel of geen goed idee is

Waarom de hond in bed laten slapen wel of geen goed idee is

GAASBEEK – Het feest van de liefde is het ideale moment om eens te praten over dat probleem in de slaapkamer. Namelijk, de hond die zich te graag komt moeien, wanneer er enige beweging te bespeuren is. Niet ideaal, wanneer je je met andere dingen aan het bezighouden bent, nietwaar? Is het trouwens een goed idee om je hond bij de baasjes in bed te laten slapen? Margaux Kronal – hondencoach en gedragsspecialist bij Fantail, een 100% Belgisch merk van innovatieve accessoires voor huisdieren – beantwoordt deze vraag.

Margaux vertelt, dat je hond in je bed laten slapen helemaal geen probleem is. Sommige mensen zouden denken, dat je huisdier hier dominanter door kan worden, maar dat is gelukkig niet waar. Wanneer je met Valentijn jammer genoeg niet kan rekenen op een partner, kan een hond bij jou ook helpen tegen eenzaamheid. Je hond zal de warmte van je lakens, tijdens deze koudere dagen, ook zeker op prijs stellen. Wanneer ze zo dichtbij zijn, voelen honden zich ook heel veilig en getroost. ​

Maar soms toch ook neen…

Wanneer je een baby of klein kindje hebt, dat al eens graag mee in bed kruipt, is het toch niet zo’n goed plan, om je hond ook nog mee in je bed te nemen. Een hond kan namelijk heel onvoorspelbaar zijn. Wanneer je kind, je hond ’s nachts zou laten schrikken, kan je hond hier wel eens slecht op reageren. Honden hebben ook een ander slaapregime dan mensen. Ze slapen niet zoals wij een hele nacht lang, waardoor ze je soms ook kunnen wakker houden. En dan liggen ze te wachten tot er beweging is, die voor hen, vaak het sein betekent om wat aandacht op te eisen. Daarnaast zijn hondenharen in bed voor velen ook een absolute no go. ​

Best of both worlds

Je kan er ook voor kiezen, om je beide soulmates dicht bij jou te houden in de slaapkamer. Je partner naast je, je hond op de grond. Geen nood, je hond kan het daar ook erg comfortabel hebben met een hoogwaardig hondenbed van Fantail. De collectie bestaat uit 3 modellen; Snug, Snooze of Stargaze. Allen met verschillende afmetingen en in 8 hedendaagse kleuren die gegarandeerd in jouw slaapkamer zullen passen. De hondenbedden zijn zo ontworpen om de ruggengraat, spieren en gewrichten van jouw hond perfect te ondersteunen.

Op deze manier genieten jij en je partner van jullie welverdiende nachtrust en kan je hond toch dicht in de buurt zijn.

Basisregels voor wie toch de hond in bed wil laten slapen

Wacht tot je een volwassen, stabiele hond hebt, die de basiscommando’s begrijpt en zindelijk is.
Houd het bed schoon: behandel je hond regelmatig tegen vlooien en zorg ervoor, dat hij geen teken meeneemt naar het bed. En let op voor modderige poten voordat ze erop kunnen springen.
Nog beter: leer je hond om te ‘vragen’ of hij bij je mag komen liggen. Dit is handig als de omstandigheden veranderen en je hond niet meer op het bed mag, of als je ergens anders verblijft (bijvoorbeeld een hotel) waar dit niet is toegestaan. Zorg dat iedereen in huis het eens is over het hebben van een hond op bed. Het is verwarrend voor je hond als de een het wel toestaat en de ander niet. ​ Zorg ervoor dat je hond altijd zijn eigen comfortabele en veilige slaapplek heeft, ergens waar hij niet gestoord kan worden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving