BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Wegenwerken in Wortegem-Petegem (update)

Wegenwerken in Wortegem-Petegem (update)

WORTEGEM-PETEGEM – Er zijn momenteel ingrijpende wegenwerken aan de gang, die de mobiliteit in de regio beïnvloeden. Deze werken zijn nodig, om de infrastructuur te verbeteren en de veiligheid op de wegen te verhogen. Verschillende straten en wegen worden heraangelegd, wat kan leiden tot verkeershinder en omleidingen. Het doel van deze werken is, om de kwaliteit van de wegeninfrastructuur te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Hoewel de wegenwerken tijdelijk ongemak met zich meebrengen, zullen ze op lange termijn bijdragen, aan een betere mobiliteit en een veiligere omgeving voor alle weggebruikers.

Oudenaardseweg

De aannemer heeft de riolering geplaatst tussen de Kruishoutemseweg en de Hector Plancquaertstraat. Momenteel is de aannemer bezig met het aansluiten van de woningen op de riolering. Binnenkort wordt gestart met de afwerking van de rijweg.

In de week van 19 februari 2024, wil de aannemer ook het kruispunt van de Oudenaardseweg met de Vondelstraat aanpakken. Dit is vroeger dan oorspronkelijk gepland. De verkeershinder zou op deze manier minder lang duren. De werken kunnen dan namelijk afgestemd worden op die in de eerste zone (Kruishoutemseweg en Hector Plancquaertstraat).

In de resterende delen van de Oudenaardseweg is geen volledige opbraak van de bestaande betonverharding voorzien. In plaats daarvan zal een nieuwe laag verharding bovenop de bestaande aangebracht worden. Deze werken zullen starten vanaf midden april 2024 (lees meer).

Waregemseweg

De aannemer start in de week van 19 februari 2024, met de aanleg van riolering tussen de Kasteelstraat en de Nieuwstraat. Hiervoor is in de Rijborgstraat nu ook eenrichtingsverkeer ingesteld tussen de Kasteelstraat en de Pontstraat, in de richting van de Pontstraat. Dit deel van de Rijborgstraat was eerder al opgenomen in de fietszone. De maximale snelheid is er daardoor beperkt 30 km/uur.

Opgelet: de Rijborgstraat dient enkel om het plaatselijk verkeer doorgang te geven. De politie voert er regelmatig controles uit. De omleiding voor doorgaand verkeer naar Waregem is nog steeds via de Keerstraat, Heuntjesstraat en Grote Leiestraat.

Het kruispunt met de Nieuwstraat blijft nog even open. Vermoedelijk vanaf begin maart zal de aannemer daar de riolering aanleggen en zal het verkeer er niet meer kunnen passeren. De aannemer brengt de bewoners individueel op de hoogte over de toegankelijkheid van de woningen (lees meer).

Karmstraat en Kalverstraat

De aannemer is al goed opgeschoten met de aanleg van de riolering. De Kalverstraat is zo goed als afgewerkt. In de Karmstraat is er al riolering gelegd tussen de Beek en huisnummer 15. De werken zitten op schema. De bewoners tussen Karmstraat 15 en het Ooikeplein zullen de meeste hinder ondervinden, maar zij zijn al ingelicht door de aannemer (lees meer).

Bij vragen over toegankelijkheid of andere opmerkingen is de aannemer het eerste aanspreekpunt en kunnen in overleg de nodige afspraken gemaakt worden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken