BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport, Video Reportage

Wout van Aert sterkste van drie in de sprint in Kuurne-Brussel-Kuurne

Wout van Aert

KUURNE – Wout van Aert (29) heeft Kuurne-Brussel-Kuurne aan zijn erelijst toegevoegd. De Belgische renner van Visma-Lease a Bike versloeg Tim Wellens en Oier Lazkano om de hoogste positie op het podium te veroveren.

De actie begon op de Mont Saint-Laurent, waar Wout van Aert zelf het tempo opvoerde. Zijn versnelling was indrukwekkend, waardoor alleen Tim Wellens, de Spaanse kampioen Oier Lazkano en de jonge Nieuw-Zeelander Laurence Pithie konden volgen. Op de Côte de Trieu versnelde Van Aert opnieuw. Wellens en Lazkano konden gemakkelijk volgen, maar Pithie moest de groep laten gaan en viel terug.

Ondanks pogingen van Mohoric en Jorgenson om de kloof te dichten, slaagden ze er niet in. Van Aert, Wellens en Lazkano waren duidelijk een klasse apart en lieten de concurrentie achter zich. Wellens probeerde Van Aert nog te verrassen met een late uitval, maar Van Aert reageerde snel en nam de leiding over.

In de sprint met drie trok Van Aert overtuigend aan het langste eind. Wellens en Lazkano eindigden respectievelijk als tweede en derde. Van Aert is de eerste renner sinds Bob Jungels in 2019 die Kuurne-Brussel-Kuurne wint bij zijn debuut. Op hoogtestage in Tenerife hoopt hij zijn vorm nog verder te verbeteren om ook in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix succesvol te zijn. Voor zijn zoontje Georges kon de pret achteraf alvast niet op met de pluchen ezel die papa Wout als winnaar had gekregen.

Bekijk hieronder een sfeerverslag:

Foto’s Samson

« van 2 »
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 februari 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport, Video Reportage