BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

100 kinderen planten boom in het Geboortebos

100 kinderen planten boom in het Geboortebos

WAREGEM – Tijdens het Geboortebos op zondag 17 maart plantten 100 Waregemse kinderen hun eigen boom. Die boom zal deel uitmaken van het nieuwe bos rond de Zavelput aan de Grote Heerweg. Zo zijn de kinderen zich al op zeer jonge leeftijd bewust van het belang van een groene omgeving, een omgeving waar ze zich optimaal kunnen ontplooien.

Het Geboortebos groeide uit tot een mooie traditie. Elk kind krijgt een boom toegewezen. Zo zijn de kinderen zich al heel vroeg bewust van het belang van een groene omgeving. Dit jaar waren er 100 kinderen – geboren tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021 – van de partij. Zo’n 400-tal mensen waren bij dit bijzondere evenement aanwezig.

Een geanimeerde wandeling met een hartverwarmend drankje

Na een wandeling trokken de kinderen met hun ouders naar het nieuwe bos aan de Grote Heerweg om er hun boom te planten en hun naamlabel in de maandboom te hangen. Nadien maakten ze nog een mooie wandeling door het natuurgebied van de Zavelput naar de Sint-Jansstraat, waar hen heel wat leuke animatie opwachtte. De gezinnen genoten met het druilerige weer ook van een deugddoende kop lekkere soep of chocomelk. 

De bomen van het Geboortebos zijn slechts een deel, van de in totaal 24.000 bomen, die geplant worden op het perceel naast de Zavelput. De volgende aanplantfase is voorzien van 28 november tot en met 1 december met de gewaardeerde hulp van scholen, gezinnen en verenigingen. 

Het Geboortebos is een fijne samenwerking tussen stad Waregem en de Gezinsbonden van Waregem, Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Waregem verwelkomt 40.000ste inwoner

Waregem verwelkomt 40.000ste inwoner

WAREGEM – Het stadsbestuur verwelkomt officieel zijn 40.000ste inwoner. Hiermee bevestigt Waregem zijn positie als vijfde grootste stad van West-Vlaanderen. Benjamin De Landtsheer en Chelsey

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen