BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

25.000 bezoekers op openingsweekend Silt

25.000 bezoekers op openingsweekend Silt

MIDDELKERKE – De druktebarometer, een instrument, dat in tijden van corona, een indicatie gaf van het aantal mensen in een bepaalde zone, kleurde de Vlaamse kustlijn, het voorbije weekend rustig groen, behalve één gele tot rode zone: Middelkerke-Centrum.

Rosalie Verlinde coördineerde gans het weekend samen met haar équipe alle evenementen tijdens het openingsweekend. Samen met directeur domein en gebouwen Stijn Gussé berekende ze een indicatief bezoekerscijfer. “Sonja en Zoë van team MICE schatten dat de bezoekerswandeling zo’n 15.000 bezoekers over de twee dagen naar Silt brachten.

Uit de verbruikscijfers van de uitbaters en de oppervlaktemeting is dat cijfer zeker reëel. Voor de drie avondfeesten in de evenementenzaal ontvingen we ongeveer 2.000 gasten. Het licht- en vuurwerkspektakel lokte ongeveer 5.000 mensen. Zo’n 3.000 gasten bezochten de speelzaal over het afgelopen weekend. Dat brengt ons op een totaal van 25.000 mensen… Indrukwekkend.” Burgemeester Dedecker reageerde veelzeggend: “Machtig! Dit overtreft mijn stoutste dromen.”


Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Buitenspeeldag uitgesteld wegens stormweer

Buitenspeeldag uitgesteld wegens stormweer

MIDDELKERKE – Omwille van slechte weersvoorspellingen beslist het gemeentebestuur om de Buitenspeeldag 2024 uit te stellen naar woensdag 15 mei. Door de wispelturige en stormachtige

Door de wind in Fort Napoleon

Door de wind in Fort Napoleon

OOSTENDE – Vanaf de grote opening op woensdag 22 mei loopt in het Fort Napoleon, de tentoonstelling “Door de wind”. Die expositie biedt een interactieve