BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Arrestatie van één verdachte van drugshandel en twee vermeende druggebruikers door PZ Westkust

Politiezone Westkust

Op vrijdagavond 15 maart werden drie verdachten gearresteerd na een controle door PZ Westkust. In de auto van een vermeende drugsdealer werd een grote hoeveelheid drugs en een aanzienlijk bedrag aan contant geld aangetroffen door een drugshond. Ook bij twee vermeende druggebruikers werden drugs aangetroffen.

Tijdens een anonieme patrouille in De Panne op vrijdagavond 15 maart merkte het team van PZ Westkust een auto met een Nederlandse kentekenplaat op, die tegen de rijrichting in geparkeerd stond. Omdat de bestuurder zich verdacht gedroeg, werd besloten om de verdachte en zijn voertuig te controleren. In de auto vond de drugshond een tas met een grote hoeveelheid drugs en een aanzienlijk bedrag aan contant geld. De Nederlandse man werd gearresteerd op verdenking van drugshandel.

In overleg met het parket werd een huiszoeking uitgevoerd op het adres dat de man laatst had bezocht. Daar werd opnieuw een grote hoeveelheid drugs en andere druggerelateerde items aangetroffen. De bewoners, een man en een vrouw, werden gearresteerd en overgebracht naar het Centraal Politiehuis.

Het Parket West-Vlaanderen, afdeling Veurne, heeft een gerechtelijk onderzoek ingesteld. De drie verdachten werden voorgeleid aan de onderzoeksrechter, die op zondag 17 maart besloot om de verdachten in hechtenis te houden. Zij zullen op vrijdag 22 maart verschijnen voor de raadkamer te Veurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws