BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Bierpong in Menen geen woke waanzin, enkel echt bier

Bierpong in Menen geen woke waanzin enkel echt bier

MENEN – Terwijl de ‘wokeversie’ van bierpong terrein wint in sommige delen van Vlaanderen, houdt Menen vast aan het originele spel. Het West-Vlaams kampioenschap bierpong, dat komend weekend voor het eerst in Menen wordt gehouden, zal uitdrukkelijk gespeeld worden met bier – en dat is goed nieuws voor de liefhebbers van de sport.

Vorige week vond in Leuven nog het Vlaams kampioenschap plaats en daar was -aldus een deelnemer- de ‘wokeversie’ toegelaten. Wie dat wilde, mocht het spel spelen met water in plaats van met bier.

Bierpong wordt ‘woke’

Ook in Lier, waar in november 2023 het Antwerps kampioenschap plaats vond, speelde men met cola en water. Of dat in dank werd afgenomen is echter wel de vraag, want 39 van de 120 ingeschreven teams kwamen niet opdagen of gaven voortijdig forfait.

Bierpong blijft bierpong

Maar in Menen willen ze het echte bierpong in ere houden. “Bierpong blijft bierpong, en dat moet kunnen!”, verklaart de organisatie. Het evenement wordt zelfs verrijkt met een grote ad fundum wedstrijd, waarbij deelnemers hun bier in één teug moeten legen.

De winnaars zullen niet alleen de eer van West-Vlaanderen krijgen, maar ook een all-inclusive duoticket naar het Belgisch Kampioenschap Bierpong,op 7 september 2024, tijdens het Beats n’ Bots festival in Lichtervelde. Ook daar blijft bierpong, gewoon bierpong, zoals het hoort.

Enkele regels uit het bierpong reglement van het kampioenschap in Menen

  • Er wordt uitdrukkelijk met bier gespeeld!
  • Er mag geen drank weggegeven worden aan derden of toeschouwers.
  • Deelnemers mogen nooit meer dan 2 bekers bier in hun handen hebben en bier dient ad fundum leeggedronken te worden.
  • Verliezende tegenstanders moeten de beker ad fundum leegdrinken.
  • Bier mag nooit weggegoten worden of “per ongeluk” op de grond laten vallen.

Praktisch

Het West-Vlaams kampioenschap bierpong vindt plaats op 16 maart in Menen en belooft authentiek te zijn, waarbij de sport blijft zoals die bedoeld is: strategie en competitie … mét bier. Inschrijven kan nog steeds op https://fb.me/e/46AjxbsVK

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws

Autodiefstallen in de regio rond Menen

MENEN – De Politiezone Grensleie meldt een alarmerende toename van autodiefstallen die lijken voort te vloeien uit de opkomende trend van “mouse jacking”. In de