BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Bijna 20.000 transacties voor Moorseelse bankautomaat

Bijna 20.000 transacties voor Moorseelse bankautomaat

WEVELGEM/MOORSELE – Op 19 juli 2023 zorgde Wevelgem voor een nationale primeur. Als eerste lokaal bestuur faciliteerde de gemeente de installatie van een bankautomaat. Voor deze installatie werd een samenwerkingsovereenkomst van vier jaar gesloten met geldtransportbedrijf Loomis. Hiervoor werd een budget van ruim 104.000 EUR (excl. btw) vrijgemaakt. Dat deed het gemeentebestuur nadat de laatste bankautomaat in deelgemeente Moorsele verdween en er geen nieuwe installatie in het vooruitzicht werd gesteld.

Een cashautomaat in Moorsele heeft in 8 maanden 18.764 transacties verwerkt, boven verwachting volgens schepen van Economie Kevin Defieuw. De noodzaak van de cashautomaat werd ondersteund door lokale seniorenverenigingen en de zelfstandigenorganisatie.

Ondanks dat Moorsele uitgesloten werd van het spreidingsplan, tonen de transactiecijfers aan, dat inwoners behoefte hebben aan een nabij cashautomaat. Lokale besturen volgen het voorbeeld van Wevelgem en plaatsen cashautomaten in andere dorpen.

Wevelgem krijgt de mogelijkheid om de cashautomaat te wrappen met unieke ontwerpen, waaronder een West-Vlaamse ‘heldautomaat’. Op 15 maart plant Jeugdhuis Den Bascuul ook een beursfuif waar bezoekers enkel met cashgeld uit de automaat mogen betalen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving