BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Brussels Airport verwacht meer dan 1,1 miljoen passagiers tijdens de paasvakantie

Brussels Airport verwacht meer dan 1,1 miljoen passagiers tijdens de paasvakantie

ZAVENTEM – Tijdens de paasvakantie verwacht Brussels Airport meer dan 1,1 miljoen passagiers op de luchthaven. Zonnige bestemmingen, citytrips binnen Europa en reizen verder van huis zoals naar de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek blijven erg populair.

Meer dan 1,1 miljoen passagiers zullen tussen vrijdag 29 maart en zondag 14 april vertrekken of landen op Brussels Airport. Dat is een lichte stijging (zo’n 25.000 passagiers meer) ten opzichte van de paasvakantie vorig jaar. Het zijn in deze periode enkel de leerlingen in het Vlaams onderwijs die vrij zijn. In het Franstalig onderwijs heeft men de twee weken vakantie pas in mei.
 
Tijdens de paasvakantie hebben reizigers op Brussels Airport de keuze uit 160 rechtstreekse bestemmingen. Zonbestemmingen zoals Spanje en de Canarische Eilanden, Portugal, de Kaapverdische Eilanden, Marokko, Tunesië, Egypte, Griekenland en Turkije zijn erg populair, net als citytrips binnen Europa. Intercontinentaal wordt er vooral gevlogen naar de Verenigde Staten, Canada, de Dominicaanse Republiek, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten.

Vakantiegevoel op de luchthaven

De lente- en paassfeer is volop aanwezig op de luchthaven. Met heel wat fleurige decoraties en originele selfiewalls.  Je vindt er op verschillende plaatsen, ook een postbus met QR-code om een digitaal postkaartje te maken en op te laten sturen. In de terminal is er een stand met postkaarten die de kleinsten kunnen inkleuren om zo een leuke boodschap naar familie en vrienden te sturen.

Vanaf woensdag 27 maart tot en met maandag 1 april delen paashazen paaseitjes uit na de veiligheidscontrole. Wie nog meer chocolade eitjes wil, kan terecht bij de Belgian Chocolate House. Daar kan je een volledig assortiment aan paaseitjes vinden van de grote Belgische chocolademerken zoals Neuhaus, Godiva, Corné-Port Royal en Leonidas.

Handige tip

Een handige tip voor elke passagier is het activeren van de vluchtnotificaties via de chatbot BRUce. Zo krijgt men realtime informatie over de wachttijden aan onder meer de veiligheidscontrole, het nummer van de check-in en de gate-informatie.

Wie met de wagen naar de luchthaven komt, wordt aangeraden vooraf online een parkeerplaats te reserveren. Er zijn sinds kort ook 700 laadplaatsen voorzien in de parkings om elektrische voertuigen op te laden.

Daarnaast is de luchthaven ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is ten slotte ook aangewezen om de regels voor de handbagage vooraf na te kijken voor een vlotte veiligheidscontrole.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving