BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Driesterrenchef Tim Boury is ambassadeur van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’

Driesterrenchef Tim Boury is ambassadeur van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’

ROESELARE/ROOSDAAL – Tim Boury, chef van het gelijknamige driesterrenrestaurant in Roeselare, heeft het ambassadeurschap aanvaard van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’. Hij deelde mee wat van de kandidaat-deelnemers verwacht wordt. Wie wil meedingen naar de titel, moet vóór 15 juni een wedstrijddossier indienen met als hoofdgerecht gerijpte varkensrug met kool. De finale van het culinaire concours wordt georganiseerd op maandag 17 november op HORECA Expo in Gent.

De leesjury zal eind juni op basis van het recept van het hoofdgerecht vijf finalisten selecteren. Tim Boury: “Tijdens de finale moeten ze drie gerechten bereiden. Als voorgerecht komen pijlinktvisjes met algenflan en een kreeftvinaigrette aan bod. Daarna volgt het hoofdgerecht. Dat wordt deze keer Belgische varkensrug die minimaal zes weken gerijpt is, samen met gevulde kool en een saus naar keuze. Tenslotte is er ook nog het dessert: ‘crêpe soufflée’ met citrusvruchten.”

“Het doet ons zeer veel plezier dat Tim Boury ambassadeur wil zijn van de volgende editie van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’. Onze vzw, Club Prosper Montagné, organiseert dit jaar al voor de 72ste maal dit veeleisend meesterschapsconcours”, zei voorzitter Robert Van Landeghem. “De wedstrijd wist zich in de loop der jaren in culinaire middens een stevige reputatie aan te meten. Als je de palmareslijst erop naslaat, ontdek je tal van chefs van de Belgische topgastronomie, die uitstekend scoren in de Michelin- en Gault&Millau-gidsen. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is dan ook een goede graadmeter voor aanstormend jong talent.”

Provoost-generaal Eddie Van Maele zal opnieuw instaan voor het goede verloop van de finale. Peter Goossens, provoost van de koks, stelt de technische jury samen.

De titel ‘Eerste Kok van België’ is beschermd door de wet van 13 mei 2009. De wedstrijd wordt door de minister van middenstand erkend als officiële meesterschapswedstrijd. De organisatie is toevertrouwd aan de Club Prosper Montagné. Het wedstrijdreglement kan geraadpleegd worden op www.club-prosper-montagne.be.

Wedstrijdkalender

  • 15 juni 2024 ​ Deadline indienen wedstrijddossier
  • Begin juli 2024 ​ Bekendmaking finalisten
  • 17 november 2024 ​ Finale ‘Eerste Kok van België 2025’, HORECA Expo Gent

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 en verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De belangrijkste doelstellingen van de Club Prosper Montagné zijn het steunen en verdedigen van getalenteerde professionals in hun ambitie, het verzekeren van het imago van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Daartoe organiseert de Club Prosper Montagné elk jaar de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België’.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws