BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

‘Ezelinnen kleuren vrouwendag’

De Ezelinnen

KUURNE – Op vrouwendag laten de Ezelinnen opnieuw van zich horen!  De vereniging waarin vrouwen met pit zitten, zoals ze zichzelf beschrijven, organiseert op vrijdag 8 maart aanstaande, ter gelegenheid van vrouwendag in zaal ’t Senter de activiteit ‘Ezelinnen kleuren vrouwendag’.   Tijdens deze avond staan diverse activiteiten op het programma.

Komende vrijdag vanaf 19 uur nodigen de Ezelinnen iedereen uit naar buurthuis ’t Senter om samen met de vereniging de Internationale Vrouwendag te vieren.   De Ezelinnen werden vorig jaar onder de doopfont gehouden en lieten voor een eerste keer van zich horen op 17 september van vorig jaar met hun Ezelinnendag die doorging op Hoeve Vandewalle.  Gezien het grote succes van deze Ezelinnendag besloot het 13-koppig gezelschap om ook verder in de toekomst nieuwe activiteiten te blijven organiseren, ondanks het aanvankelijk bij deze ene Ezelinnendag zou blijven. 

Ezelinnendag

“Na de vele positieve respons die we kregen op onze Ezelinnendag, konden we niet zomaar de stekker eruit gaan trekken”, opent voorzitster Anne De Meester, “We kregen na onze Ezelinnendag immers ook diverse malen de vraag of de mogelijkheid bestond om de 900 foto’s die we hadden vertoond op 17 september nogmaals te tonen.   Deze Internationale Vrouwendag is alvast de ideale gelegenheid om dit te gaan doen.  Daarnaast wordt ook die avond ons Ezelinnenlied gebracht, wordt door onze dorpsdichter Katrien Bonte een Ode aan de Kuurnse vrouwen gebracht en wordt aan de vereniging Nestel uit Kortrijk een cheque overhandigd die we kunnen schenken met de opbrengst van onze eerste Ezelinnendag.  Lies Vandemaele, directeur van Nestel, zal deze persoonlijk in ontvangst komen nemen en aanvullend een woordje uitleg komen geven over dit Centrum voor Integrale Gezinszorg.  Maar komende vrijdag zijn niet enkel de vrouwen welkom, evenzeer heten we ook de mannen welkom.  De inkom vrijdag is volledig gratis maar wie het wenst kan zijn bezoek extra gezellig maken door ook vooraf in te schrijven voor een kaas- of charcuterieschotel.”  

Kerngroep

De huidige kerngroep van de Ezelinnen bestaat momenteel uit Anne De Meester, Mieke Gheysen, Marie-Jeanne Seynaeve, Annemie Belaen, An Speleers en Olga Ivanova die op regelmatige tijdstippen de hoofden bij elkaar steken om toekomstige evenementen te organiseren. “Onze kerngroep kan je bestempelen als een denktank die brainstormt over welke mogelijke evenementen zouden kunnen ingericht worden”, gaat de voorzitster verder, “We zijn een kleine maar fijne beweging, waar iedereen zijn mening kwijt kan.  Wat het aantal evenementen betreft beperken we deze bewust, al is het nu al zeker dat onze Ezelinnendag zeker een vervolg zal kennen volgend jaar!”  De ‘Ezelinnen kleuren vrouwendag’ vindt plaats in de zaal ’t Senter op het Sint-Katrienplein in Sint-Katrien.

Nieuwe leden welkom

Ben jij ook een vrouw mét pit en woon je al meer dan twee jaar in Kuurne? Wil je graag de groep Ezelinnen versterken en samen met hen nadenken over leuke activiteiten? Zend dan vlug een mailtje naar ezelinnen8520@hotmail.com

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen