BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Gidsen Triënnale Brugge 2024 zijn er klaar voor

Gidsen Triënnale Brugge 2024 zijn er klaar voor

BRUGGE – Vandaag vond het vierde en laatste opleidingsmoment voor de gidsen van Triënnale Brugge 2024 plaats. Als sluitstuk van de opleiding nam het team van Triënnale Brugge de gidsen mee op stap langs de kunst- en architectuurinstallaties.

Triënnale Brugge investeert in gidsenwerking sinds 2015 en werkt samen met ervaren en gepassioneerde stadsgidsen van erkende verenigingen. De gidsen worden intensief opgeleid en ingewijd in het thema Spaces of Possibility van Triënnale Brugge, met input van curatoren en kunstenaars. Ruth Wauters, coördinator publiek programma TRIBRU24, benadrukt de diepgaande voorbereiding van de gidsen.

Een rondleiding voor elk wat wils

Gidsen van TRIBRU24 bereiden zich voor op diverse groepen, waaronder bewoners, bezoekers, kunstliefhebbers, en professionals. Ze leiden de bezoekers langs kunst- en architectuurinstallaties, delen weetjes en achtergrondverhalen en bieden speciale rondleidingen voor mensen met auditieve of visuele beperkingen, kinderen en senioren.

Er zijn ook rondleidingen ontwikkeld in samenwerking met The Mind and Makerspace van Howest, speciaal voor mensen met een visuele beperking. De gidsen zijn klaar om bezoekers te verrassen en hun Brugge op een unieke manier te laten ervaren en te doen inspireren.

Van 13 april tot 1 september neemt Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility de straten van de historische binnenstad en Zeebrugge in met hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties. Samen met twaalf kunstenaars en architecten van over de hele wereld houdt Triënnale Brugge voor haar vierde editie het sluimerend potentieel van de steeds veranderende stad tegen het licht en daagt het uit om mee na te denken over de toekomst van Brugge, en ruimer, de stad.  

Voor deze editie gaat Triënnale Brugge een samenwerking aan met vier culturele partners met lokale verankering: Cultuurcentrum Brugge, De Republiek, Het Entrepot en Musea Brugge. Samen werken ze een stadsbreed programma uit met Spaces of Possibility als rode draad. 

Ontdek én reserveer hier

Van 13 april t.e.m. 1 september 2024
Brugse binnenstad en Zeebrugge   
Altijd open, altijd gratis  
triennalebrugge.be  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws