BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving, Sport

Gratis met de pendelbus naar de Ronde van Vlaanderen

Gratis met de pendelbus naar de Ronde van Vlaanderen

GENT/OUDENAARDE/KLUISBERGEN/RONSE – Dit jaar vindt de Ronde van Vlaanderen plaats op zondag 31 maart. Je kan dit evenement vlot bereiken met het openbaar vervoer of per fiets. Samen met de lokale besturen Oudenaarde, Ronse en Kluisbergen financiert de Provincie Oost-Vlaanderen de pendelbussen van De Lijn om de 108ste editie ook naast het parcours in goede banen te leiden.

Dit initiatief past binnen de duurzame transitie die hoog op de agenda staat binnen het beleid van de provincie Oost-Vlaanderen. Naast openbaar vervoer is ook fietsmobiliteit een belangrijk onderdeel van deze visie op duurzame mobiliteit.

“De Ronde van Vlaanderen, dat is één en al hectiek ín de koers. Maar hectiek en verkeersoverlast náást de koers, dat is niet meer van deze tijd. Een teveel aan auto’s is nefast voor de veiligheid, voor het comfort van het publiek én voor het klimaat. Als Provincie willen we wielerfans een duwtje in de rug geven om een betere mobiliteitskeuze te maken en met de fiets of de bus te komen, want daar wordt iedereen beter van”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit.

Met de fiets

De fietssnelwegen en het jaagpad langs de Schelde vormen de ideale routes naar het evenement. Dankzij de overzichtelijke bewegwijzering brengt de fietssnelweg F45 Gent-Kortrijk je via Ouderaarde of Kluisbergen tot aan De Ronde. Meer info over de fietssnelwegen vind je op www.fietssnelwegen.be.

Plan je veilige en comfortabele route naar de Ronde van Vlaanderen met de fietsrouteplanner van de provincie Oost-Vlaanderen.

Gratis pendelbussen

Kom je toch met de auto, parkeer je dan gratis op een van de parkings in Oudenaarde, Kluisbergen of Ronse. Vanaf daar kan je je met de pendeldiensten moeiteloos verplaatsen naar de Oude Kwaremont of andere hellingen.

Mis de actie niet en reis met de pendelbus naar de verschillende haltes langs het parcours:

Shuttle A Oudenaarde: aanvoer van 10 tot 13.15 uur – ​ afvoer vanaf 18.00 tot 20.00 uur (9 pendelbussen) Shuttle B&C Ronse/Berchem: aanvoer van 10 tot 13.15 uur – afvoer vanaf 18 ​ tot 20 uur (8 pendelbussen)

Meer info vind je hier.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving, Sport