BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Hartverwarmende soep voor buurtgerichte zorg

Hartverwarmende soep voor buurtgerichte zorg

MIDDELKERKE – Tijdens het samen eten van een kom soep, worden in de kustgemeente veel aangehaalde ondersteuningswensen en vragen van de buurtbewoners verzameld. Bepaalde noden blijken heel buurtgericht te zijn. Medewerkers van het Lokaal Dienstencentrum gaan dan ter plaatse en kunnen snel zorgnoden detecteren en aanpakken.

Buurtgerichte zorg is één van de nieuwste initiatieven van het lokaal dienstencentrum. Schepen Dirk Gilliaert: “We capteren zoals een antenne de plaatselijke wensen en noden van een buurt. Daar trachten we zo goed mogelijk op in te spelen.” Het laatste soepmoment op 6 februari in Middelpunt lokte heel wat buurtbewoners. Binnenkort bezoekt ‘Soep in je buurt’ een laatste wijk in Middelkerke centrum. In juni volgt dan nog een gezamenlijk slotmoment. In eerste instantie wordt gegaan voor de wijken in Middelkerke zelf. Er waren reeds soepmomenten voor de buurten rond de Sint-Theresiakapel, rond Ten Poele en rond Haerlebout. Er volgt nog één wijk en nadien wordt er – voor alle vier bezochte buurten – een gezamenlijk ontmoetingsmoment georganiseerd.

Zichtbaar vangnet maakt correcte doorverwijzing naar de juiste zorg mogelijk

Die soepmomenten geven immers visibiliteit aan een sociaal vangnet, want buren willen vaak anderen helpen met pakweg boodschappen doen en/of vervoer regelen. Er wordt dus vooral op maat gewerkt. “We krijgen goeie en dankbare commentaren over deze aanpak. We zijn een sterk vergrijsde gemeente, dus het grote deel van onze inwoners is gebaat bij ruime en correcte informatie over ons lokale zorgaanbod. Sommige bewoners zijn al flink geholpen als onze medewerkers hen doorverwijzen naar de juiste instanties of informatie. Iets waar we met ‘Soep in je buurt’ wonderwel in slagen”, aldus nog schepen Dirk Gilliaert.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Buitenspeeldag uitgesteld wegens stormweer

Buitenspeeldag uitgesteld wegens stormweer

MIDDELKERKE – Omwille van slechte weersvoorspellingen beslist het gemeentebestuur om de Buitenspeeldag 2024 uit te stellen naar woensdag 15 mei. Door de wispelturige en stormachtige