BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

In Zulte start binnenkort de bouw van een fietstunnel langs traject F7 fietssnelweg

In Zulte start binnenkort de bouw van een fietstunnel langs traject F7 fietssnelweg

GENT/ZULTE – Over enkele weken starten de werken aan de fietstunnel onder de Drogenboomstraat in Zulte. Na de voltooiing van de nieuwe tunnel zullen fietsers in één rechte lijn en volledig conflictvrij kunnen fietsen op de fietssnelweg F7 tussen Zulte en Waregem.

Op vandaag is het fietsverkeer nog genoodzaakt de onveilige Drogenboomstraat over te steken. De F7 verbindt Gent en Kortrijk via Deinze, Zulte en Waregem. De nieuwe fietstunnel wordt 28 meter lang, drie meter hoog en in totaal zes meter breed. Het eigenlijke fietspad zal een breedte hebben van vier meter. Het project in Zulte omvat niet enkel de fietstunnel, maar ook de bestaande aantakkingen van de F7 met de Drogenboomstraat worden heraangelegd en krijgen elk een verkeerseiland.

Mijlpaal

De bouw van de fietstunnel in Zulte, is een belangrijke stap in de volledige realisatie van de fietssnelweg F7 tussen Gent en Kortrijk. ​ Vanaf de Burggravenlaan in Gent tot aan de provinciegrens is de F7 bijna 27 km lang. Daarvan is circa 80% of zo’n 21,5 km gerealiseerd.

De voorbereidingen voor het wegwerken van een aantal resterende missing links zitten in de laatste rechte lijn. Voor het traject tussen de Tonnestraat en de Nachtegaalstraat (circa 1 km), loopt op dit moment de aanbestedingsprocedure, ook daar kan de schop dus binnenkort de grond in. ​

Het traject tussen de Kruishoutemstraat en de Meylegemstraat (2,4 km) in Zulte zit in ontwerp-en grondverwervingsfase. Als alles verder gunstig verloopt, kunnen binnen afzienbare tijd ook daar de werken starten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving