BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Interparking voorziet zijn parkings op Brussels Airport van 700 extra laadpunten voor elektrische wagens

Interparking voorziet zijn parkings op Brussels Airport van 700 extra laadpunten voor elektrische wagens

ZAVENTEM Interparking, de uitbater van de openbare parkings op Brussels Airport, rust meer dan 700 parkeerplaatsen uit voor elektrische wagens in zijn parkings op de luchthaven. De installatie van deze laadpunten is een belangrijke investering om tegemoet te komen aan de behoeften van passagiers en personeel, aangezien er alsmaar meer elektrische auto’s op de baan zijn in België. Dit initiatief is een belangrijke stap in de inspanningen van Interparking en Brussels Airport voor duurzamer transport en innovatie.

Interparking heeft 500 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd op Brussels Airport, naast de bestaande 50. Dit maakt in totaal 750 parkeerplaatsen met oplaadmogelijkheden. De laadpunten zijn beschikbaar voor passagiers en personeel, zonder extra kosten voor parkeren.

Groter project

De installatie is onderdeel van een groter project van Interparking voor elektrische laadpunten in België en andere Europese landen. Dit initiatief sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie van Brussels Airport, waarbij elektrische mobiliteit en infrastructuurprioriteiten zijn. De nieuwe laadpunten zullen vanaf begin maart geleidelijk in gebruik worden genomen, en kunnen worden gebruikt met verschillende laadpassen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws