BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Jongeren acteren voor het eerst op het podium in CC het SPOOR

HARELBEKE – Op zaterdag 2 maart 2024 om 15 uur geven een tiental jongeren uit Harelbeke het beste van zichzelf in CC het SPOOR tijdens het toonmoment van hun theatertraject. Dit toonmoment is het resultaat van acht sessies intens en op een speelse manier theater ontdekken. Ouders, vrienden, leerkrachten en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.

Het theatertraject richt zich op jongeren uit het zesde leerjaar in Harelbeke, die nieuwsgierig zijn naar de theaterwereld, maar het mogelijks nog een grote stap vinden om effectief deze wereld in te duiken. Het vormt een brug voor hen om te proeven van theater spelen en, als ze dat willen, verder door te groeien. Dit traject vloeide voort uit SPINRAG 2.0, dat eerder al enkele succesvolle sessies rond kinderkunsten organiseerde in Harelbeke. De honger naar meer bleek duidelijk aanwezig na elke editie.


Bijzonder project voor en door jongeren

Voor dit bijzondere project slaan Arktos vzw, Huis van Welzijn, jeugdtheater LARF! en cultureel centrum CC het SPOOR de handen in elkaar. Brugfiguren uit Huis van Welzijn zorgen voor de juiste aansturing naar geïnteresseerde jongeren, terwijl vormingswerkers van Arktos de ondersteunde rol op zich nemen en jongeren begeleiden voor, tijdens en na het traject. LARF! neemt het atelier voor zijn rekening en CC het SPOOR verzorgt de  organisatorische aspecten. 

© Johannes De Bruycker

Dit jaar vormde zich opnieuw een groep enthousiaste jongeren die gedurende twee maanden op vrijdag samen experimenteerden met toneel in CC het SPOOR. In een veilige omgeving leerden ze hun stem te gebruiken, podiumangst te overwinnen en vooral plezier te beleven aan theater.

Schepen Francis Pattyn: “Voor velen was dit hun allereerste kennismaking met toneelspelen. Het toonmoment biedt hen dan ook een manier om vol trots te tonen wat ze de afgelopen tijd leerden.”

Verdere stappen na dit traject

Na het toonmoment volgt ook een terugkommoment waarbij de jongeren uitgenodigd worden voor een korte nabespreking en worden ze geïnformeerd over het theateraanbod in Harelbeke. Op die manier kunnen kinderen eventueel verdere stappen zetten in theater. Zo hadden we eerder al een jongere die dankzij dit project aan de toneelacademie begon en uiteindelijk met de hoofdrol ging gaan lopen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Spring mee voor proper water

Spring mee voor proper water

HARELBEKE – Big Jump is een internationale ecologische actie, die jaarlijks plaatsvindt, om de povere waterkwaliteit van rivieren en waterlopen onder de aandacht van een