BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Sport

Kuurne slalomt op paasmaandag, Belgische Radio Unie gaat live

Kuurne slalomt op paasmaandag, Belgische Radio Unie gaat live

KUURNE – Op maandag 1 april wordt de 9de Slalom van Kuurne gereden. Autostal Hemicuda organiseert dan in het bedrijvenpark Kortrijk-Noord in Kuurne, de openingswedstrijd van het VAS regionaal kampioenschap slalom 2024. Actualiteitsagentschap B.R.U. zal er ook zijn en brengt tussen 12u00 en 17u00 live verslag.

Al enkele jaren is de Slalom van Kuurne een niet te missen en spectaculair kroonjuweel op de kalender van het regionale slalomkampioenschap. De aanwezigheid van de toppers in de materie, een verzorgde catering, gezellige familieomgeving, een uitdagend parcours, wedstrijdspeaker. We voorzien werkelijk alles” aldus Hemicuda Press Officer Geert Felhoen.

Rally Challenge

Maar ook de andere autosporters worden niet vergeten. Elk jaar is er een unieke “Rally Challenge” waarbij de talrijke rallyrijders die West-Vlaanderen rijk is, ook hun kans mogen wagen met enkele leuke prijzen, zoals gratis deelnames aan de Hemicuda Rally, in het vooruitzicht.

Kuurne Noordlaan

Traditioneel wordt het parcours – over goed anderhalve kilometer – uitgezet langs de Noordlaan in Kuurne. De beste slalomrijders uit Vlaanderen en Wallonië meten zich daar met elkaar. Net als op de ski’s, moet tijdens een autoslalom, zo snel mogelijk door de poortjes worden gereden, zonder deze te raken. Het is een discipline voor specialisten, met specifiek materiaal. Eén en ander ziet er gemakkelijker uit, dan het in werkelijkheid is …

Specialisten op de deelnemerslijst

Er staan nu al 72 namen op de deelnemerslijst, onder hen: Frederik De Clercq, Dominique Van Kerkhove, Dirk Smets en Jos Bronckart, allemaal expert slalom rijders. Ook heel wat lokale West-Vlaamse (rally) rijders doen mee, want er zijn gratis deelnames aan de befaamde Hemicuda Rally te winnen. Het deelnemersveld is trouwens onderverdeeld in 10 verschillende klassen. Dus (wed)strijd(en) binnen elke categorie, tussen de verscheidene deelnemers, met elk hun specifiek type auto gegarandeerd.

Een jaar geleden: Wilmet sneller dan de regen

Op paasmaandag 2023, kon slechts één manche in droge omstandigheden worden verreden. Bernard Wilmet in een Peugeot 104, zette van bij de aanvang de beste tijd in de eerste reeks – dus nog voor de regen – neer. Door het regenweer lagen de eindposities quasi vast, ondanks verwoede pogingen van de andere deelnemers

In de Divisie 4 (buiten klassement) was er vorig jaar, de zege van Frederik De Clercq in zijn Westfield “Superfreddie”. Hij bouwde een aanzienlijke voorsprong uit op de eerste rallywagen (de Opel Kadett C GTE met piloot Peter Vanderhauwaert), de tweede in Divisie 4 en winnaar van de “Rally Challenge”.

Testcase

Nieuw dit jaar is de complete live-verslaggeving door B.R.U. actualiteitsagentschap, waarvan de redactielokalen eveneens in Kuurne gevestigd zijn. “Niettegenstaande wij met onze reportages regelmatig ’te velde’ gaan, is het voor B.R.U., de allereerste keer, dat wij ons voor een complete live uitzending smijten. Van twaalf tot vijf brengen wij vanuit onze pop-up studio aan de Noordlaan, televisie én radio rallysprint. Voor B.R.U. wordt dit dus een heuse uitdaging en meteen ook een eerste testcase” zeggen Rudi Maes en Nico Speleers van B.R.U.

Meer informatie over B.R.U. op de 9de Slalom van Kuurne volgt nog …

Praktisch

Wat: Slalom Kuurne – wanneer: maandag 1 april 2024 – waar: EMKA Hatchery Equipment, Noordlaan 8 in 8520 Kuurne met om 11u00 de start van de eerste deelnemer voor de eerste reeks – meer informatie: bij Jan Verschaeve 0475/66.60.51 en/of info@hemicuda.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Sport